Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Navarsete raser mot eget parti etter meldingssaken: - Elendig håndtering

Sp straffer ingen etter sexmeldingen.

SINT: Liv Signe Navarsete langer ut mot eget parti, som ikke reagerer overfor deltakerne på den famøse hytteturen.. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SINT: Liv Signe Navarsete langer ut mot eget parti, som ikke reagerer overfor deltakerne på den famøse hytteturen.. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sp-politiker Liv Signe Navarsete går på sin Facebook-profil kraftig ut mot sitt eget partis håndtering av den såkalte meldingssaken.

- Jeg tror ikke den elendige håndteringen Trygve og Marit sto for etter varslingen vil gjenta seg, men la dette stå som et symbol for hvordan et varsel ikke skal håndteres, skriver den tidligere ministeren ifølge NRK.

Navarsete sikter til partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad. Hun har vært sykmeldt på ubestemt tid siden 25. april, årsaken er meldingssaken.

Ingen reaksjon

Det ble tidligere i dag kjent at den grove sexmeldingen Navarsete fikk tilsendt fra en lystig hyttetur med en rekke mannlige Sp-politikere, deriblant nestleder Ola Borten Moe, ikke får noen følger internt. Ifølge Vedum skyldes det mangel på bevis, etter at ingen har stått fram som avsender.

Navarsete sa ifra til partiledelsen om sexmeldingen for to år siden, uten at stort skjedde. Partiet anmeldte saken 27. april i år, men i går kunngjorde politiet at de ikke vil etterforske den, bl.a. pga. tida som har gått siden meldingen ble sendt, og at Sp hele tida har kjent til saken.

- IKKE MEG: Én av disse ti mennene sendte den grove sexmeldingen til Liv Signe Navarsete høsten 2016. Video: Ingrid Cogorno (NTB Scanpix / Shutterstock) Vis mer

Navarsete reagerte sterkt på henleggelsen:

- Politiet etterforsker bare saker med meg når jeg er skurken, ikke der jeg er offer, sa hun til Bergens Tidende.

Nytt varsel

Etter at saken ble offentlig kjent, fratrådte nestleder Moe midlertidig sin stilling, men har nå anledning til å komme tilbake, siden saken ikke lenger granskes.

I går kom det fram at tidligere Sp-rådgiver i den rødgrønne regjeringen, Ivar Vigdenes, er blitt klaget inn på grunn av upassende oppførsel overfør tidligere Natur og Ungdom-leder Silje Ask Lundberg i 2013. Også han var på den famøse hytteturen, og Moe har, som hans daværende sjef som olje- og energiminister, fått kritikk for måten han behandlet varselet på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media