I TRØBBEL IGJEN: Lørdag slo et brev fra Navarsetes tidligere kommunikasjonssjef Torvild Sveen til Senterpartiets valgkomité ned som en bombe. I brevet, som ble sendt tidligere i mars og som lørdag ble gjengitt i Dagens Næringsliv, kritiserer Sveen i krasse ordelag Navarsete. Foto:  Christian Roth Christensen / Dagbladet
I TRØBBEL IGJEN: Lørdag slo et brev fra Navarsetes tidligere kommunikasjonssjef Torvild Sveen til Senterpartiets valgkomité ned som en bombe. I brevet, som ble sendt tidligere i mars og som lørdag ble gjengitt i Dagens Næringsliv, kritiserer Sveen i krasse ordelag Navarsete. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Navarsete-saken opp i kontrollkomiteen etter brevbombe

Abid Raja (V) tar affære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abid Raja (V) vil ha Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til å vurdere om den skal granske saken om Sp-leder Liv Signe Navarsetes uttalelser om ulovlig pengestøtte til partiet.

Lørdag slo et brev fra Navarsetes tidligere kommunikasjonssjef Torvild Sveen til Senterpartiets valgkomité ned som en bombe.

I brevet, som ble sendt tidligere i mars og som lørdag ble gjengitt i Dagens Næringsliv, kritiserer Sveen i krasse ordelag Navarsete. Blant annet heter det at hennes vei ut at det uføret partiet havnet i i 2009, da den ulovlige pengestøtten fra kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft ble kjent, var å legge all skyld på partiets tidligere generalsekretær Ivar Egeberg.

«Men ærlig talt, visste hun ikke hva pengene skulle brukes til? Selvsagt,» skriver Sveen i brevet.

Overfor NTB medgir Sveen at brevet der han skriver at Navarsete visste mer enn hun sa i saken fra 2009 om den ulovlige pengestøtten fra flere kraftselskaper, er misvisende og kan misforstås.

- Det er ikke noe å klandre Navarsete for når det gjelder hennes forklaring til kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier Sveen.

Abid Raja, som er Venstres representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier til NTB at han vil ta opp saken på et komitémøte førstkommende tirsdag.

- Det som er kommet fram til nå, gir grunn til at kontrollkomiteen i alle fall må diskutere om vi må gå videre på dette, sier han.

Raja understreker imidlertid at det er altfor tidlig å si om Navarasete har forklart seg bevisst uriktig, og om noe kritikkverdig har skjedd.

- Men det vil i så fall være meget alvorlig. Derfor er det maktpåliggende å bringe på det rene om dette er noe å gå videre med, sier han.

(NTB)

TAR AFFÆRE: Abid Raja understreker imidlertid at det er altfor tidlig å si om Navarasete har forklart seg bevisst uriktig, og om noe kritikkverdig har skjedd. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TAR AFFÆRE: Abid Raja understreker imidlertid at det er altfor tidlig å si om Navarasete har forklart seg bevisst uriktig, og om noe kritikkverdig har skjedd. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer