GUDMOR: Liv Signe Navarsete ble gudmor for M/S Bergensfjord da hun døpte ferja i november 2006. For det fikk hun et armbånd i hvitt gull. Foto: Simon Solheim
GUDMOR: Liv Signe Navarsete ble gudmor for M/S Bergensfjord da hun døpte ferja i november 2006. For det fikk hun et armbånd i hvitt gull. Foto: Simon SolheimVis mer

Navarsete snur i armbånd-saken

- Skal kontakte likningsmyndighetene i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GARDERMOEN (Dagbladet): Dagbladet møtte Sp-leder Liv Signe Navarsete på Gardermoen i kveld, da hun kom tilbake fra besøket i Trondheim med blant andre statsminister Jens Stoltenberg.

Hun har tidligere sagt at hun ikke vil legge fra dokumentasjon på at hun har skattet av gullarmbåndet hun fikk fra Aker Yards i 2006. I kveld valget hun å snu.

- Jeg vil i morgen tidlig be ligningskontoret stadfeste at det ikke har kommet fram nye opplysninger i saken - det vil si at jeg har oppgitt armbåndet til beskatning, sier Navarsete til Dagbladet.

Statsminister Jens Stoltenberg var fornøyd med den tidligere samferdselsministerens avgjørelse.

- Dette er en beslutning jeg støtter fullt ut, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Gave for ferjedåp I 2006 mottok daværende samferdselsminister Navarsete et armbånd i hvitt gull til en verdi av 26 500 kroner fra selskapet som da het Aker Yards (nå STX Europe).

Hovedeier i Aker Yards var på det tidspunktet Aker ASA, som ble kontrollert av Kjell Inge Røkke. Armbåndet skulle være en gave fordi Navarsete døpte ferja M/S Bergensfjord.

I dag valgte Rød Ungdom å politianmelde Navarsete.

- Jeg tror ikke et sekund på at Røkke er så snill at han gir bort en gave til samferdselsministeren uten å tro at han får noe igjen, selv om gaven bare er på noen tusen. Det burde Navarsete som mottok gaven ha tenkt på. Hun er ikke en hvilken som helst person, men en av Norges alle mektigste, sa korrupsjonsekspert Erling Grimstad til Dagbladet i går.

Latterlig Korrupsjonsjeger Eva Joly synes hele saken er latterlig.

- I Norge er opinionen og journalister alltid veldig opptatt av ting som egentlig er detaljer. De store korrupsjonsproblemene ligger i våpenkontraktene og i utbyggingsprosjektene. Det er der vi skal lete, sier Joly.

NTB spurte henne om det ikke gjorde noe at Navarsete hadde fått et armbånd til 25 000 kroner.

- I ELF-saken henla jeg alt som ikke var over én million. Alt er relativt. Og hva betyr det at dette armbåndet koster 25.000 kroner? Hva er dette på bruktmarkedet? Om hun selger dette er det verdt kanskje et par tusen kroner, sier Joly til nyhetsbyrået.

Hun sier hun synes det er helt fryktelig om Navarsetes politikerkarriere er over som følge av dette.

- Dette er litt det norske om at ingen skal ha noe. Dette er virkelige småpenger, sier den norsk-franske politikeren.