Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Navarsete stiller til gjenvalg som Sp-leder

Hvis valgkomiteen ønsker det.

HOS SKAVLAN: Liv Signe Navarsete hos Fredrik Skavlan i dag. Programmet vises på NRK1 i morgen kveld. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HOS SKAVLAN: Liv Signe Navarsete hos Fredrik Skavlan i dag. Programmet vises på NRK1 i morgen kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under innspillingen av Skavlan i Stockholm torsdag at Navarsete fortalte at hun ønsker å stille til gjenvalg på Senterpartiets landsøte våren 2013, hvis valgkomiteen ønsker det.

Programmet blir sendt på NRK1 i morgen kveld.

- Jeg har meddelt valgkomiteen i dag at jeg ønsker å stille meg til disposisjon. Jeg ønsker gjenvalg som leder i Senterpartiet, sier Navarsete.

Navarsete sier hun har tenkt mye på det de siste ukene, og har bestemt seg etter å ha snakket med familien.

Har tillit - Jeg føler jeg har stor tillit i partiet. Det er en viss utrygghet at det går en debatt om min etterfølger, men om vi går til kjernen vet vi at jeg ikke skal sitte i all evighet. Nå har jeg bestemt meg for å ikke kave meg opp over det lenger, sier hun til Fredrik Skavlan, melder nrk.no.

Tidligere denne uka har Navarsete vært i hardt vær etter at Senterungdommen kritiserte hennes lederstil etter at hun skjelte hun ungdomspartiet leder, Sandra Borch, foran 200 mennesker.

STILLER TIL GJENVALG: Liv Signe Navarsete.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
STILLER TIL GJENVALG: Liv Signe Navarsete. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Under en pressekonferanse tirsdag ga hun en uforbeholden unnskyldning til Borch og forklarte at hun opplevde diskusjonen om hennes etterfølger som slitsom.

Tror på gjenvalg Borch hadde tidligere skrevet et innlegg i Aftenposten hvor hun skrev at Ola Borten Moe ville vært en god etterfølger når Navarsete gir seg.

Borch sier nå at hun støtter Navarsete og tror hun vil bli gjenvalgt som leder. På tirsdagens pressekonferanse hadde ennå ikke Navarsete bestemt seg for om hun ønsket å stille til gjenvalg.

- Jeg har tillit til Liv Signe som leder i Sp etter en god debatt i dagens sentralstyremøte, sa Borch.

SA UNNSKYLD: Sp-leder Liv Signe Navarsete ga en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch etter utskjellingen på en pressekonferanse tirsdag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SA UNNSKYLD: Sp-leder Liv Signe Navarsete ga en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch etter utskjellingen på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer