VARSLET UTSPILL: Liv Signe Navarsete hadde varslet Jens Stoltenberg om at hun kom til å uttrykke sin skuffelse over nedleggelsen av fødetilbudet ved Nordfjordeid sykehus. Her går hun verbalt løs på sykehusaktivisten Janne Grethe Endal Andersson som mente Sp har stått for en distriktsnedbygging. Foto: Fjordabladet
VARSLET UTSPILL: Liv Signe Navarsete hadde varslet Jens Stoltenberg om at hun kom til å uttrykke sin skuffelse over nedleggelsen av fødetilbudet ved Nordfjordeid sykehus. Her går hun verbalt løs på sykehusaktivisten Janne Grethe Endal Andersson som mente Sp har stått for en distriktsnedbygging. Foto: FjordabladetVis mer

Navarsete varslet Jens

Sp-leder Liv Signe Navarsete ville fortelle hva hun følte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før Liv Signe Navarsete dro til Nordfjordeid og ga uttrykk for sin oppriktige mening om nedleggelsen av fødetilbudet ved sykehuset, hadde hun varslet Jens Stoltenberg på forhånd. Det får Dagbladet bekreftet.

I et radiointervju ga Navarsete uttrykk for at hun nettopp hadde advart sine regjeringskolleger.

- Jeg er overkjørt og trampa ned i denne saken her, totalt. Alle i regjeringen vet hva jeg mener om det, alle i underutvalget vet hva jeg mener om det. Og jeg har sagt at jeg kom til å si det offentlig, sa hun.

Men hun hadde nok ikke tenkt å bli så sint.

Ble forbanna
Det hele dro seg til da Liv Signe Navarsete dro hjem til sitt eget fylke for å møte en dypt skuffet lokalbefolkning i Nordfjordeid.

- I denne saken har Senterpartiet stått for distriktsnedbygging, sa sykehusaktivisten Janne Grethe Endal Andersson, som fikk litt av en skyllebøtte fra Sp-statsråden og kommunalministeren. Blant andre fikk TV2 med seg hele opptrinnet.

- Du vet ikke hva du snakker om, du vet ikke hva du snakker om, det er jeg som har sittet i forhandlinger i lange dager og lange netter i flere timers telefonkonferanser, sa en tydelig forbanna Navarsete.

Beklaget seg
Navarsete brukte gårsdagen på å beklage det følelsesladde utbruddet. Og i dag møtte hun påny Andersson til en klem og en unnskyldning.

- Jeg må være så ærlig å si at jeg ble såret, det var bakgrunnen for at jeg var så krass, jeg følte meg rett og slett såret på Senterpartiets vegne, sa Navarsete, ifølge TV2.

Riktig å beklage
Stoltenberg satte Navarsete og andre kritikere på plass da han gikk ut i et kraftig forsvar for regjeringens sykehusvedtak.

Under pressekonferansen etter Stoltenbergs tale til landsmøte, var det Navarsetes kraftige utbrudd mot regjeringens politikk og lokalaktivisten i Nordfjordeid, som fikk mest oppmerksomhet.

-  Jeg mener det var riktig av henne og beklage formen dette fikk, sa Stoltenberg og la til:

- Det er jo en kjent sak at det har vært ulike synspunkter på denne saken og hvordan denne saken skulle løses. Jeg mener vi har funnet en god løsning, sa Stoltenberg.

- Ikke uttrykk for styrke
Blant annet gikk Ap-lederen ut i Dagens Næringslivs papirutgave i går og uttalte at «Det å kjefte og smelle er ikke et uttrykk for styrke». Den uttalelsen ble han konfrontert med og bedt om å kommentere med tanke på Navarsetes utbrudd.

- Så har vi sett at fordi det er noen saker der det er sterke meninger som også kommer til uttrykk etter at beslutninger er tatt, er det beslutninger som står. Det er beslutninger som teller, og det er beslutninger som gjelder, sa statsministeren til pressen.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Navarsete selv, uten å lykkes.

JENS VISSTE: Jens Stoltenberg hadde blitt informert på forhånd om at Liv Signe Navarsete ville uttrykke sin skuffelse over nedleggingsvedtaket i Nordfjordeid. Foto: Jacques Hvistendahl
JENS VISSTE: Jens Stoltenberg hadde blitt informert på forhånd om at Liv Signe Navarsete ville uttrykke sin skuffelse over nedleggingsvedtaket i Nordfjordeid. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer