Navarsete vil ikke slå sammen kommuner

- Kommunegrensene er ikke problemet, mener hun.

VIL IKKE SLÅ SAMMEN: Kommunalminister Liv Signe Navarsete avviser at sammenslåing er veien å gå for å løse problemene i kommunesektoren.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
VIL IKKE SLÅ SAMMEN: Kommunalminister Liv Signe Navarsete avviser at sammenslåing er veien å gå for å løse problemene i kommunesektoren. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Kommunalminister Liv Signe Navarsete avviser at sammenslåing er veien å gå for å løse problemene i kommunesektoren.

Navarsete lovte på Kommunenes Sentralforbunds høstkonferanse i hjemfylket Sogn og Fjordane mandag at hun vil kjempe for økonomiske rammer som er gode nok for kommunene.

Senterpartilederen var også klar på at det er kommunene selv som må ta initiativet om det skal bli sammenslåinger, skriver Bergens Tidende.

- Kommunegrensene er ikke problemet. Grensene mellom primærhelsetjenestene og spesialisthelsetjenestene kan være mer problematiske, sa hun.

- Jeg er ikke motstander av færre kommuner, men er desidert mot tvangstanken. Tvangssammenslåing løser i utgangspunktet ingen problemer, understreket Navarsete.

Hun innrømmer overfor avisen at sammenslåing kan løse noen problemer enkelte steder, men at det ikke løser alle problemer automatisk.

- Når det viser seg at bare halvparten av omsorgsarbeiderne på en institusjon i Oslo er faglærte, så er det et spørsmål om likelønn og arbeidstid. Når Solund kommune har et lignende kompetanseproblem, så er det plutselig på grunn av at kommunen er for liten. Forstå det den som kan, sier kommunalministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer