Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Navarsete vil tvinge fram rushtidsavgift

Er lei av gjenstridige byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) vil tvinge gjenstridige byer til å innføre rushtidsavgift.

Dagens politikk gir bare åpning for rushtidsavgift der det er lokalt ønske om det. Men Navarsete vil i neste stortingsperiode åpne for bruk av tvang, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Vi må være villige til å ta tøffere grep for å begrense veitrafikken. Det gjelder for eksempel køprising, sier Navarsete.

Hun mener det bør bli dyrere å kjøre bil i rushtiden i de store byene og i andre kommuner der det i dag er lange bilkøer morgen og ettermiddag. Samtidig vil det bli billigere eller gratis å kjøre bil på andre tider av døgnet.

Norges Naturvernforbund jubler over tanken på køprising, men Norges Automobil-Forbund sier klart nei. Heller ikke kommunenes interesseorganisasjon KS mener køprising er veien å gå. Kommunene må stå fritt til å velge løsninger, mener administrerende direktør Olav Ulleren i KS.

(NTB)

VIL BRUKE STERKERE LUT: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil bruke sterkere virkemidler enn dagens for å få ned bilbruken. Foto: TORBJØRN GRØNNING
VIL BRUKE STERKERE LUT: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil bruke sterkere virkemidler enn dagens for å få ned bilbruken. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media