- Navarsetes sinne en seier

Lokalsykehus-aktivist Janne Endal Andersson er storfornøyd med å ha provosert Liv Signe Navarsete.

HETT MØTE: Sykehusaktivist Janne Endal Andersson provoserte Liv Signe Navarsete enormt under et møte i Nordfjordeid i kveld. Foto: Fjordabladet.
HETT MØTE: Sykehusaktivist Janne Endal Andersson provoserte Liv Signe Navarsete enormt under et møte i Nordfjordeid i kveld. Foto: Fjordabladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Janne Endal Andersson tar Sp-leder og statsråd Liv Signe Navarsetes TV2-sendte utskjelling som en seier i sin kamp for sykehuset på Nordfjordeid.

-En seier - Det tar jeg som en seier, og en bekreftelse på at jeg traff spikeren på hodet, sier hun til Dagbladet, kort etter at de oppsiktsvekkende bildene fra møtet mellom de to kvinnene gikk på TV2 i kveld.

Da Andersson i forkant av et senterpartimøte i Nordfjordeid sa til Navarsete at regjeringa og Senterpartiet ikke driver distriktspolitikk men distriktsnedbygging, tente Navarsete på alle pluggene.

- Jeg har brukt dager og netter på denne saken her. Og så skal jeg stå her og få kjeft, sa hun i TV2-innslaget.

Vil beklage En hissig og tydelig oppskjørtet Senterpartileder insisterte på at Andersson ikke visste hva hun snakket om, og på at hun har kjempet durabelig for distriktssykehus innad i regjeringen.

Den kampen har Navarsete tapt. Nå har regjeringen blant annet besluttet å fjerne fødeavdelingen på sykehuset i Nordfjord.

Sp-leder Liv Signe Navarsete vil nå beklage overfor Janne Edal Andersson.

- Jeg beklager hvis jeg fremstod som sint. Jeg var bare engasjert. Og jeg vil ringe Janne for å fortelle henne at jeg aldri på noe vis har ment å være sinna på henne. Hun kjemper for det hun tror på, og jeg håper hun fortsatt har tro på Senterpartiet, sier hun til Dagbladet.

Døm selv: I kveld har både TV2 og NRK lagt ut flere minutter video fra  situasjonen.

Mister troverdighet - Hun har sikkert kjempet, men for feil mål. Det er ikke godt nok å si at hun er overkjørt, når hun sitter i partiledelsen og i regjeringen. Da har hun ikke reell makt. Da burde hun ha hatt integritet til å trekke seg fra regjeringa. Hvis ikke, mister hun fullstendig troverdigheten, sier Andersson.

Da Navarsete hørte budskapet fra Anderssson, ble det slutt på den gemyttlige stemningen innledningsvis, da Andersson overrakte senterpartilederen snøklokker. Blomstene som nå stikker hodet opp fra snøen skulle symbolisere folk i Sogn og Fjordane, som ikke gir seg mot sterke krefter.

- Mislykket hestehandel Andersson mener at Senterpartiet har mislyktes i en hestehandel, og at de nå prøver å dekke over hvor feilslått strategien har vært.
Ifølge Andersson har Senterpartiet vært mer opptatt av å beholde funksjonene til Sentralsykehuset i Førde enn av å slåss for de to lokalsykehusene i fylket.

- De har kjempet for mer penger, mens de burde ha kjempet for et likeverdig sykehustilbud for folk i Sogn og Fjordane, sier hun til Dagbladet. Hun sier at folk i Sogn og Fjordane ikke har noe imot å reise andre steder for å ta mandelene, men at det som er viktig er å ha for eksempel en fødeavdeling i rimelig nærhet.

- Kan ikke vinne alltid Til Dagbladet sier Navarsete at hun mener TV2 også kunne vist andre klipp fra møtet.

- Litt av hensikten til TV2 var vel at dette skal bli negativt mottatt. De kunne også vist klipp der folk sa de hadde tro på SP. Generelt var folk ærlige. De uttrykte sin frustrasjon over vedtaket, men de ga også uttrykk for at SP ikke må gi seg. Jeg var også ærlig; alle vet at dette er i strid med SPs politikk, men man kan ikke vinne alle kamper, sier Navarsete.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer