Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebilangrepet i Berlin

«Naved B» mistenkt for angrepet. Sier han er uskyldig

Avviser å ha noe som helst med angrepene å gjøre. 

Tyske politikilder sier 23 år gamle «Naved B» er mistenkt for terroren i Berlin. Video: Reuters Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Det tyske nyhetsbyrået DPA har kilder i det tyske sikkerhetspolitiet bekreftet at 23 år gamle «Naved B» er mistenkt for terroren i Berlin. Han hadde to identiteter.

Klokka 12 opplyser imidlertid politikilder til DPA at 23-åringen avviser å ha noe som helst med angrepet å gjøre.

Flere tyske og internasjonale medier, deriblant Die Welt, melder at den antatte gjerningsmannen kom fra Pakistan eller Afghanistan til et tysk asylmottak i fjor.

JULEMARKEDET: Reporter Ralf Lofstad rapporterer utenfor julemarkedet i Berlin der 12 personer døde etter at en lastebil kjørte gjennom folkemengden. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Polititet har foreløpig ikke offisielt bekreftet disse opplysningene.

Det var i 20-tida mandag kveld at en stor svart lastebil kjørte inn i en folkemengde som var samlet til julemarked ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breitscheidplatz vest i Berlin.

12 personer ble drept i det tysk politi antar var et terrorangrep. Ytterligere 48 personer er skadet, noen av dem alvorlig.

- Bodde på asylmottak

Ifølge den tyske radiostasjonen RBB-Inforadio, skal 23-åringen ha bodd i ett av Tysklands største flyktningmottak i en hangar ved flyplassen Tempelhof øst i Berlin.

Dette er det samme stedet tyske innsatsstyrker gikk til aksjon i natt.

Krever gjennomgang

Talsperson for asylmottaket, Sascha Langenbach, forteller Die Welt at fire unge menn ved som bor på mottaket ble avhørt av politiet, men at ingen av dem ble pågrepet eller arrestert.

- Dersom det blir bekreftet at angrepet ble utført av en registrert asylsøker i dette landet, så må det føre til en fundamental gjennomgang av hele vårt flyktningsystem, sier Joachim Herrmann, innenriksminister i den tyske delstaten Bayern, til den tyske radiostasjonen RBB-Inforadio.

«Naved B» skal ifølge Die Welt være en kjenning av politiet, med flere mindre forseelser på rullebladet.

Saken oppdateres.

- TUSENVIS AV MENNESKER I GATENE: Utenriksreporter Asbjørn Svarstad forteller over telefon hvordan stemninga i Berlin er, og hva vi kan si så langt om hendelsen som skjedde mandag kveld, 19. desember, da en lastebil kjørte inn i en folkemengde og drepte minst ni personer. Video: Storyful / CNN Vis mer
NB, STERKE BILDER: Skadde personer ligger på bakken minutter etter at lastebilen kjørte inn i en folkemengde ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breitscheidplatz vest i Berlin. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!