Navnene på de 16 elevene frigitt: Fjorten jenter, to gutter og to kvinnelige lærere mistet livet

Åtte minutter stillhet - like lenge som flyet styrtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HALTERN AM SEE / BERLIN (Dagbladet): Navnene på de 16 tyske elevene og deres to lærere som døde i flystyrten i de franske alpene tirsdag, er nå frigitt. 

I alt 150 mennesker er bekreftet omkommet etter at Germanwings-passasjerflyet på vei fra Barcelona til Düsseldorf mistet kontakt med radaren og styrtet i fjellene i Frankrike.

Joseph-König gymnasium holdt klokka 10.53 åtte minutter stillhet sammen med resten av skolene i den nordtyske regionen, som er i sjokk etter å ha mistet 16 skoleelever og to lærere. 

Det var klokka 10.53 for nøyaktig to dager siden at flyet på vei fra Spania til Tyskland styrtet i åtte minutter før det traff bakken i de franske alpene.  

I 10.45-tida kom alle elevene ut på plassen foran skolen som i de siste to dagene er blitt brukt som sørge- og samholdssted. 

Her er krisepsykiatere, lærere og elever som alle forsøker å ta vare på hverandre etter å ha mistet vennene sine. De holdt rundt hverandre, klemmer og gråter. 

De minnes de fjorten jentene, to guttene og to kvinnelige lærerne, hvorav en av dem nettopp hadde giftet seg, som døde i flyulykka. 

«Meldingen om det skrekkelige flystyrtet i Frankrike har satt oss alle ut.  16 unge elever og to kolleger kommer aldri til å vende tilbake.  Vi sørger over våre elevene: 

Linda Berjürgen, Elena Bless, Lea Drüppel, Selina Eils, Gina Michelle Gerdes, Ann-Christin Hahn, Julia Hermann, Marlene Koch, Paula Lütkenhaus, Fabio Rogge, Rabea Schneideler, Lea Schkart, Helena Siebe, Steffen Strang, Aline Vernhoff, Caja Westermann og våre kolleger Sonja Cercek og Stefanie Tegelhoff», skriver skolen på sine hjemmesider. 

«Vår dypeste medfølelse går til foreldrene såvel som til alle familiemedlemmer og venner.  
Vi fatter det ikke og vi er usigelig sørgmodige.»
Dagbladet er utenfor skolen som har mistet en skoleklasse. Her er en åpen skole, men ingen undervisning.

«HVORFOR?»: På et skilt har medelever skrevet «Warum?», «Hvorfor?». Det står sammen med hundrevis av brennende lys, før skolen skal holde ett minutts stillhet. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
«HVORFOR?»: På et skilt har medelever skrevet «Warum?», «Hvorfor?». Det står sammen med hundrevis av brennende lys, før skolen skal holde ett minutts stillhet. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Det skjer klokka 10.53 - på samme tidspunkt som flyet forsvant fra radaren tirsdag. Ordfører Bodo Klimpel, som gråtkvalt holdt pressekonferanse i byen i går, var utenfor byens kirke, som også var stille for ofrene. 

Samtidig trykker den tyske avisa Bild i dag to bilder som skal ha blitt tatt av en 21 år gammel kvinne rett før hun gikk om bord i flyet. Sammen med to menn som også skal ha mistet livet, har hun tatt to såkalte «selfier». 

Under bildene står det minneord: 

«Husk at de som dør i flyulykker ikke dør - de flyr bare høyt, helt inn i paradis».

En gruppe på 50 tyske etterlatte dro i morges til Sør-Frankrike. Med på reisen er et følge på 100 krisepsykologer, sjelesørgere og leger.

Tyske aviser melder nå at ingen av foreldrene til de 16 omkomne skolebarna fra Haltern am See har takket ja til  å delta.

Germanwings respekterte mange av de involvertes frykt for å skulle reise med en av selskapets maskiner - og morselskapet Lufthansa i stedet stilte en Airbus til rådighet.