SIKTET: Julian Assange er siktet av amerikanske myndigheter. FOTO: NTB Scanpix
SIKTET: Julian Assange er siktet av amerikanske myndigheter. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Navnetabbe avslørte siktelsen av WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange

Assange har blitt siktet av amerikanske myndigheter.

WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange er siktet av amerikanske myndigheter, melder Washington Post.

WikiLeaks opplyser det samme.

Påtalemyndigheten omtaler eksistensen av en hemmelige siktelse i rettsdokumenter som er levert inn i en annen sak. Ifølge The Guardian blir navnet «Assange» nevnt i siktelsen av en annen person. Det er ikke kjent nøyaktig hva Assange er siktet for.

Han har vært i Ecuadors London-ambassade siden 2012 for å unngå utlevering til Sverige på grunn av en anklage om seksuelle overgrep. Etterforskningen er på det nåværende tidspunkt lagt til side.

Ettersom det ikke finnes noen utleveringsavtale mellom Storbritannia og Ecuador, kan ikke Assange pågripes inne på ambassaden. Han har derfor blitt værende på ambassaden i frykt for å bli utlevert til USA.

Assange frykter han vil bli tiltalt for å ha offentliggjort lekkasjer på WikiLeaks om mulige amerikanske krigsforbrytelser i Irak og Afghanistan, samt hemmelig kommunikasjon i det amerikanske diplomatiet.

Han har også blitt trukket inn i Russland-etterforskningen helt siden WikiLeaks' rolle i hackingen av eposter fra Hillary Clintons kampanje i 2016, ble kjent.

En av Assanges advokater, Barry Pollack, sier at de er« en farlig vei for et demokrati å ta» når en regjering å sikter noen for å publisere sann informasjon, skriver avisa.