Navnga mulig drapsmann

Politiet på Romerike retter skarp kritikk mot advokat Frode Sulland for hans prosedyre i forhørsretten torsdag. Politiet mener Sulland insinuerte at et vitne i saken kan ha noe med trippeldrapet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Sulland mener at politiet ikke har fulgt opp et viktig spor i saken. En mann i det kriminelle miljøet i Oslo - en tidligere idrettsstjerne - har sagt til politiet at han fikk høre om trippeldrapet før det var offentlig kjent. I politiavhør har denne mannen sagt at han mener politiet er på feil spor i trippeldrapssaken. Han har navngitt en annen person som en mulig drapsmann.

Ifølge politiet på Romerike ble denne mannen navngitt av advokat Frode Sulland i forhørsretten på torsdag. Fordi dette skjedde under et åpent rettsmøte, er politiet kritisk til Sullands taktikk.

Reagerer

- Politiet reagerer på at det blir trukket fram en navngitt person for åpen rett. Advokat Sulland insinuerte at denne personen har tilknytning til saken. Vedkommende er sjekket ut av saken av politiet. Han har alibi for drapet, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen til Dagbladet.

Advokat Frode Sulland avviser kritikken fra politiet på Romerike:

- Det at saken går for åpne dører betyr ikke at jeg av den grunn skal unnlate å fokusere på viktige momenter. Pressen hadde referatforbud, og det er blitt respektert. Jeg har ikke antydet at disse personene har vært på åstedet. Men politiet må finne ut hvor de har informasjonen sin fra, sier Sulland.