Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Navnga mulige leiemordere

BERGEN (Dagbladet): Etter sterkt press fra aktor navnga drapsdømte Pourin Mohammad (38) to mulige leiemordere han mente var delaktige i drapet på venninnen Fahimeh Esteghlalian (37). I går ble det såkalte Minde-drapet fra 1994 tatt opp til ny behandling i Gulating lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom helt overraskende på aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg, da Mohammad lanserte sin drapsteori i retten i går.

Han ga uttrykk for at «alle i det iranske miljøet» visste at avdødes ektemann hadde fått hjelp av to leiemordere til å utføre drapet på kona.
Ektemannen skal ha mislikt sterkt forholdet kona hadde til Mohammad, og det gikk rykter i det iranske miljøet om at de to hadde et kjærlighetsforhold. Dette benekter Mohammad på det sterkeste.

Drapsofferets ektemann ble funnet død i leiligheten sin kort tid etter at det i vår ble kjent at drapssaken ville bli tatt opp igjen. Mohammad mener dette styrker hans drapsteori.

Påtalemyndigheten vil imidlertid legge fram flere brev og et testamente ektemannen etterlot seg. Ikke noe av dette materialet skal inneholde et snev av tilståelse fra ektemannens side.

Ikke sjekket ut

Mohammad sa han ba etterforskerne sjekke de to navngitte mennenes alibi allerede før saken var oppe for retten i 1995. Etter det Mohammads forsvarer, advokat Odd A. Drevland, kjenner til, har politiet bare spurt de to om hvor de befant seg på drapstidspunktet og ikke sjekket ut opplysningene de har gitt. Aktor, førstestatsadvokat Walter Wangeberg, finner det sensasjonelt dersom opplysningene ikke ble forfulgt av politiet og han vil konferere med etterforskerne hva som er sakens realitet.

Busskort sentralt

Et busskort tilhørende avdødes ektemann vil bli et sentralt tema under rettssaken. I politidokumentene står det at busskortet sist ble benyttet klokka 12.32 drapsdagen. Dette ga ektemannen alibi for drapet som ble tidfestet til rundt klokka 14.00 drapsdagen. Da var ektemannen for lengst kommet på jobb.

Forsvarerne finner det påfallende at busskortet ikke ble benyttet da ektemannen tok bussen hjem seinere på dagen. Mohammad mener det kan bety at en av ektemannens to medhjelpere fikk stemplet kortet på bussen drapsdagen, mens den andre kjørte ham til jobben.

Hele Norges coronakart