Navnga tre mulige drapsmenn

«Hvis noe skjer, skal de holdes ansvarlige», skal Benazir Bhutto ha skrevet om tre Musharraf-allierte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Benazir Bhutto hevdet i en e-post at tre høyt plasserte Musharraf-allierte ville forsøke å drepe henne etter at hun returnerte til Pakistan. De tre ble navngitt i en hemmelig e-post til Storbritannias utenriksminister David Miliband, skriver Mail on Sunday.

En av de tre skal være en ledende person i etterretningstjenesten, som også skal ha vært ansvarlig for å beskytte Bhutto mot et mulig attentat. Han har tidligere jobbet for en spionorganisasjon med tette bånd til Taliban.

De to andre skal være en prominent politisk figur i Pakistan, som har et familiemedlem som skal ha blitt drept av en militant gruppe ledet av Bhuttos bror. Den tredje er en velkjent person som lenge har vært en motstander av Bhutto. Avisen har valgt å ikke publisere navnene på de tre.

- De tre skal holdes ansvarlige

Det er fremdeles diskusjoner om hvem som er ansvarlige for den tidligere statsministeren og opposisjonspolitikeren Benazir Bhuttos død. Pakistanske myndigheter har uttalt at al-Qaida står bak drapet, eller senest nærmere bestemt gruppen Tehrik-i-Taliban, en gruppe militante islamister som skal være knyttet til al-Qaida, ifølge AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer