Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Navngir 110 000 pedofile

En engelsk avis navngir 110 000 pedofilidømte briter. Første del av lista ble offentliggjort i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske avisa News of the World skal trykke navn og bilde på alle briter som er dømt for å ha misbrukt barn seksuelt. Offentliggjøringen kommer som en reaksjon på at åtte år gamle Sarah Payne ble avkledd og drept.

«Det er 110 000 barnesexkriminelle i Storbritannia. En innenfor hver mile (1,61 kilometer). Drapet på Sarah Payne har vist at politiets overvåking av disse perverse menneskene ikke er nok. Så vi avslører hvem de er og hvor de er... fra i dag», skriver avisa, og følger opp med ei liste over 49 pedofilidømte.

Folk som klikker seg inn på avisas hjemmeside kan klikke på et kart over Storbritannia, og se om det bor pedodømte i nærområdet.

Politiet synes ikke idéen er spesielt god.

- Dette er uansvarlig oppførsel. Vårt register over tidligere sexdømte er til stor hjelp når vi skal overvåke mennesker som har begått grov seksuelle kriminalitet, sier Tony Butler ved Gloucestershire-politiet. Han er politiets talsmann i sexsaker.

- Det er svært viktig for registeret at de sexdømte får være anonyme. Jeg tror barns liv kan bli satt i fare fordi en offentliggjøring kan føre til at sexdømte går under jorda, sier han.

Her finner du News of the World.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media