Navngir kvinnen i skytedramaet

Gift med den andre drapsmistenkte - har liten datter.

 BROR OG SVOGER:  Farhan Khan, (i midten) svoger til Syed Farook, som ble drept og er mistenkt for massakren på en helsesenteret, på en pressekonferanse i natt lokal tid i Anaheim i regi av The Council on American-Islamic Relations. Han beklaget lidelsen familiemedlemmene har påført mange. Foto: Mike Blake, Reuters/NTB Scanpix.
BROR OG SVOGER: Farhan Khan, (i midten) svoger til Syed Farook, som ble drept og er mistenkt for massakren på en helsesenteret, på en pressekonferanse i natt lokal tid i Anaheim i regi av The Council on American-Islamic Relations. Han beklaget lidelsen familiemedlemmene har påført mange. Foto: Mike Blake, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikansk politi navngir nå den andre drapsmistenkte i massaskren i San Bernardino i California til Tashfeen Malik - 27 år gammel kvinne.

Hun og den andre drapsmistenkte, Syed Rizwan Farook (28), var enten gift eller forlovet med hverandre, opplyser San Bernadinos politisjef på en pressekonferanse torsdag morgen norsk tid.

Begge ble drept i en skuddveksling mellom mot og fra fluktbilen ved 15.40-tiden lokal tid.
 
Farhan Khan, drapsmistenkte Syed Farooks svoger og gift med hans søster, opplyser ifølge New York Times, at de to var gift og har en seks måneder gammel datter.

Saudi-Arabia
Ifølge en kommuneansatt, Patrick Baccari, reiste Farook tidligere i år til Saudi-Arabia. Han var borte en måned og kom tilbake til USA med kone, som skal ha vært farmasøyt.

Baccari sier at Farook ikke viste noen uvanlige tegn før angrepet, men han betegner kollegaen som reservert og sier at han for flere måneder siden lot skjegget gro, melder nyhetsbyrået AP.

På en pressekonferanse i hjembyen Anaheim utenfor Los Angeles sa svogeren at han ikke hadde «noen anelse» om hva motivet kan ha vært.

Farook er født i delstaten Illinois i USA i 1987, av pakistanske foreldre, og har vært ansatt som helseinspektør i miljøetaten i San Bernadino County de siste fem årene.

Senteret der massakren skjedde onsdag kveld, er ifølge lokalavisa San Bernardino County Sun det største av 21 regionale helsesentre i Calfornia for innbyggere med spesielle behov. Om lag 650 ansatte er knyttet til senteret

Minst 14 mennesker ble drept og 17 skadd da paret begynte å skyte mot en forsamling inne på Inland Regional Center i San Bernadino.

Det er den verste massedrapsaken i USA på tre år. Da ble over 20 barn drept i et angrep på Sandy Hook barneskole i Connecticut.

Politiet har ennå ikke gått ut med kvinnens opphav og nasjonalitet, men sier på pressekonferansen at det ikke var andre en de to involvert i skuddvekslingen med politiet, der de to ble drept og en politimann alvorlig skadd.

Begge hadde halvautomatiske håndvåpen i tillegg til en rifle.

Ifølge politiet er to av våpnene kjøpt på lovlig vis.

Forlot fest i sinne
Politisjef Jarrod Burguan i San Bernadino opplyste på pressekonferansen at Syed Farook tidlig på dagen hadde forlatt en sosial tilstelning på Inland Regional Center i sinne, og kom tilbake, sammen med kona, i kamuflasjeklær med våpen og eksplosiver.

Da var klokka 11 på formiddagen.

Der var en rekke ansatte i San Bernardino County Public Health Department samlet til et årlig førjulsarrangement.

Eksplosivene ble uskadeliggjort av spesialstyrker.

En tredje person ble observert i forbindelse med skytingenflukten fra helsesenteret, men politisjefen sier at det «trolig» ikke var involvert andre i massakren enn det drepte paret.

Politiet opplyser at de ennå ikke har fått klarlagt noe motiv for massakren på helsesenteret.

Farooks mor var barnevakt da paret dro hjemmefra onsdag morgen, angivelig til et legebesøk.


 SKYTEDRAMA II:  To pansrede politibiler har stoppet parets fluktsak i utkanten av San Bernadino. Umiddelbart etter starter skuddvekslingen der det drapsmistenkte paret ble drept og en politimann alvorlig skadd. Foto: KTV/AP/NTB Scanpix.
SKYTEDRAMA II: To pansrede politibiler har stoppet parets fluktsak i utkanten av San Bernadino. Umiddelbart etter starter skuddvekslingen der det drapsmistenkte paret ble drept og en politimann alvorlig skadd. Foto: KTV/AP/NTB Scanpix. Vis mer