Navngir mistenkt gjerningsmann

22 år gamle Robert «Bobby» Crimo er mistenkt for å stå bak skytingen i Highland Park utenfor Chicago mandag. Etter flere timer på frifot er han pågrepet.

MISTENKT: 22 år gamle Bobby Crimo er mistenkt for å ha åpnet ild mot en nasjonaldagsparade utenfor Chicago i USA. Foto: Politiet
MISTENKT: 22 år gamle Bobby Crimo er mistenkt for å ha åpnet ild mot en nasjonaldagsparade utenfor Chicago i USA. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22 år gamle Robert E. Crimo ble etterlyst etter skytingen i Chicago-forstaden Highland Park, der minst seks personer ble drept mandag.

Han er definert som «person of intrest», altså en person politiet ønsker å komme i kontakt med.

Han var flere timer på frifot, og tungt bevæpnet politi gjennomførte en rekke razziaer i et forsøk på å finne ham. Rett før klokka 02 norsk tid er Crimo pågrepet. Han ble pågrepet i Lake Forest, noen kilometer nord for Highland park, etter en biljakt.

Det er foreløpig uklart hvordan Crimo stiller seg til anklagene mot ham.

Skytingen var mot en parade på USAs nasjonaldag 4. juli.

Minst 40 ble skadd og hundrevis av folk som gikk i paraden, foreldre med barnevogner og barn på sykler, rømte i et forsøk på å redde livet.

Crimo er ikke pågrepet, og politiet regner ham som farlig. Politiet ønsket mandag kveld ikke å si hvordan de identifiserte ham.

Natt til tirsdag norsk tid gjennomfører politiet og FBI razziaer på en rekke adresser, i et forsøk på å finne Crimo. Det melder flere amerikanske medier.

SKUDD: Under 4. juli-paraden i Highland Park i delstaten Illinois, skal flere seks være drept og 26 skadd etter en person skjøt fra seg mot parade-toget. Video: Tiktok @leonarcos11 / Dagbladet TV Vis mer

Myndighetene har også gått offentlig ut med etterlysning av en sølvfarget Honda Fit, som de sier er Crimos bil.

Crimo har også gitt ut flere raplåter under artistnavnet sitt «Awake The Rapper». Den mest spilte låta hans har over to millioner avspillinger på Spotify.

Politiet mener gjerningsmannen tok seg opp på et tak der han begynte å skyte. Det er funnet en kraftig rifle på åstedet og en stige festet til den aktuelle bygningen.

Mer enn 100 politifolk søker etter den mistenkte. Også FBI bistår i søket.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer