LETER ETTER OMKOMNE:  En gruppe ukrainske gruvearbeidere leter etter omkomne og vrakdeler i en kornåker i området der flyet med 298 mennesker om bord styrtet torsdag ettermiddag. Foto: Dominiqe Faget, AFP/NTB Scanpix.
LETER ETTER OMKOMNE: En gruppe ukrainske gruvearbeidere leter etter omkomne og vrakdeler i en kornåker i området der flyet med 298 mennesker om bord styrtet torsdag ettermiddag. Foto: Dominiqe Faget, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Navngir seks forskere fra katastrofeflyet

Forvirring om hvor mange av de 298 omkomne som skulle til AIDS-konferanse i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arrangørene av Den internasjonale AIDS-konferansen i Melbourne i Australia, som starter søndag, gikk i dag ut med navn på seks forskere og delegater som omkom i flystyrten i Ukraina torsdag ettermiddag.

De første meldingene etter flykatastrofene fortalte at 108 av passasjerene om bord i ulykkesflyet var på vei til konferansen.

Det er fortsatt uklart om flere enn de seks som blir navngitt, skulle på konferansen.

Malaysia Airlines melder på sin hjemmeside lørdag formiddag at identiteten til alle de 298 om bord nå er fastlagt. Det er ennå ikke lagt fram noen komplett navneliste over omkomne.
- Minst seks
De australske arangørene av konferansen har varslet en pressekonferanse seinere i dag, og har oppdatert sin hjemmeside med at «minst seks delegater» er identifisert.

De seks er:

• Pim de Kuijer, STOP AIDS NOW!

• Joep Lange, professor i medisin og forskningsleder ved  Amsterdam Institute for Global Health and Development ved universitetet i Amsterdam.

 OMKOM:  Den nederlandske professoren Joep Lange blir nå identifisert som en av omkomne i flystyrten i Ukraina. Han var på vei til AIDS-konferanse i Melbourne. Arkivfoto: Jean Ayissi, AFP/NTB Scanpix.
OMKOM: Den nederlandske professoren Joep Lange blir nå identifisert som en av omkomne i flystyrten i Ukraina. Han var på vei til AIDS-konferanse i Melbourne. Arkivfoto: Jean Ayissi, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

• Jacqueline van Tongeren, Amsterdam Institute for Global Health and Development

• Lucie van Mens, Director, AIDS Action Europe

• Maria Adriana de Schutter, AIDS Action Europe

• Glenn Thomas, Verdens Helseorganisasjon (WHO).

Verdenskjent
Konferansearrangøren melder at det er venner, kolleger og familie som har bekreftet at disse seks var blant de 298 på Malaysia Airlines-flyet.

 OMKOM:  Jacqueline van Tongeren, kommunikasjonssjef  ved det internasjonale helseinstituttet på universitetet i Amsterdam, er identifisert som en av de omkomne i flykatastrofen. Hun skulle på AIDS-konferansen i Melbourne. rkivfoto: AP/NTB Scanpix.
OMKOM: Jacqueline van Tongeren, kommunikasjonssjef ved det internasjonale helseinstituttet på universitetet i Amsterdam, er identifisert som en av de omkomne i flykatastrofen. Hun skulle på AIDS-konferansen i Melbourne. rkivfoto: AP/NTB Scanpix. Vis mer

Den ene av de navngitte omkomne, professor Joep Lange, er en av verdens mest kjent AIDS-forskere. Han har jobbet med fagdfeltet siden 1983, og  har tidligere vært leder av International AIDS Society (IAS).