Navngir serbiske elitesoldater etter helikopterranet

Har fortid i de serbiske elite- og antiterrorstyrkene.

NAVNGIR SERBERE: Politiet mistenker tidligere elitesoldater for å stå bak ranet utenfor Stockholm onsdag, der pengesekker ifølge politiet og vitner ble heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
NAVNGIR SERBERE: Politiet mistenker tidligere elitesoldater for å stå bak ranet utenfor Stockholm onsdag, der pengesekker ifølge politiet og vitner ble heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Svensk politi mistenker ifølge Aftonbladet en gruppe tidligere serbiske elitesoldater for å stå bak det svært spektakulære ranet mot G4S' pengesentral utenfor Stockholm onsdag.

Hjernen bak ranet skal ha fått 30 prosent av utbyttet, som skal være blitt på flere hundre millioner svenske kroner. Serbiske aviser, som Blic, går nå ut med navn på to av de angivelige ranerne, som skal ha planlagt ranet siden mai i år.

Dette er opplysninger avisa hevder å ha fått fra svenske politikilder.

Det har lenge vært mistenkt at eksjugoslaver sto bak ranet. «Rosa Panter»-ligaen er blitt nevnt som mulige gjerningsmenn.

AntiterrorDette er to menn i 30-årene, som begge tidligere var en del både av den serbiske hærens elitestyrker og PTJ, den serbiske antiterrorenheten.

De to er begge født i Montenegro.

Styrken var spesielt kjent for sin dyktighet med våpen, innbrudd og manøvrering av både biler og helikopter under krevende omstendigheter.

Mannen som fløy helikopteret er ifølge Expressen en mann far Balkan, som er fetteren til en mann i 30-årene som tidligere er dømt for grove forbrytelser i Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer