- Nawaz Sharif i husarrest

Skulle lede dagens demonstrasjon mot myndighetene i Pakistan.

I HUSARREST: Opposisjonsleder Nawaz Sharif er satt i husarrest for å hindre at han deltar i dagens demonstrasjoner. Foto: Scanpix
I HUSARREST: Opposisjonsleder Nawaz Sharif er satt i husarrest for å hindre at han deltar i dagens demonstrasjoner. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den pakistanske opposisjonslederen Nawaz Sharif er satt i husarrest i byen Lahore, ifølge partiet hans. Han skulle ha ledet en demonstrasjon mot myndighetene søndag.

- Det er utstedt ordre om å holde tilbake Nawaz Sharif, Shahbaz Sharif og andre ledere i partiet, sier Naseer Ahmed Bhutta i Sharifs parti.

Opprørspoliti hadde søndag omringet huset til Sharif og satte opp veisperringer i området, bare noen timer før den tidligere statsministeren skulle ha holdt en appell under en demonstrasjon i Lahore.

Sharif har gitt sin støtte til de mange tusen juristene og demonstrantene som anklager president Asif Ali Zardari for ikke å holde løftet om å gjeninnsette dommerne som ble sparket av forgjengeren Pervez Musharraf i 2007.

Beredskap

Pakistan har vært preget en rekke demonstrasjoner den siste tiden, og flere demonstranter og opposisjonstilhengere er blitt holdt tilbake eller pågrepet av politiet.

Hæren er satt i beredskap etter at opposisjonen har oppfordret til massedemonstrasjoner i hovedstaden Islamabad mandag.

Myndighetene har gjort det klart at de vil gjøre alt for å stanse mandagens varslede masseprotest. Den spente stemningen har ført til stor frykt for at det skal komme til omfattende sammenstøt, og at hæren vil velge å gripe inn.

Utstrakt hånd

I det som virket å være en utstrakt hånd til opposisjonen sa regjeringen lørdag at den vil be høyesterett gjennomgå avgjørelsen om å utestenge Nawaz Sharif og broren Shahbaz fra politiske verv.

Høyesteretts avgjørelse satte sinnene i kok i opposisjonen, og den har avvist at lørdagens utspill kommer til å legge en demper på de planlagte stormønstringene mot Zardari og hans regjering.


(NTB)

I MOT REGJERINGEN: I går demonstrerte advokater i Lahore til støtte for den avsatte høyesterettsjustitiariusen Iftikhar Muhammad Chaudhry. Foto: Scanpix
I MOT REGJERINGEN: I går demonstrerte advokater i Lahore til støtte for den avsatte høyesterettsjustitiariusen Iftikhar Muhammad Chaudhry. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer