<strong>DØMT:</strong> 87 år gamle Ursula Haverbeck er dømt til åtte måneders fengsel for Holocaust-benektelse. Foto: Friso Gentsch / AP
DØMT: 87 år gamle Ursula Haverbeck er dømt til åtte måneders fengsel for Holocaust-benektelse. Foto: Friso Gentsch / AP Vis mer

«Nazi-bestemor» dømt til fengsel. Hevder det er opplagt at Auschwitz ikke var annet enn en arbeidsleir

Dømt til åtte måneders fengsel for oppvigleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 87 år gammel notorisk holocaust-fornekter er dømt til åtte måneders fengsel for oppvigleri. Kvinnen som tyske medier omtaler som «nazi-bestemor», hevdet at Auschwitz aldri ble brukt til å masseutrydde jøder.

87 år gamle Ursula Haverbeck møtte fredag i retten Detmold i Nordrhein-Westfalen.

Hun var tiltalt for å ha skrevet et brev til byens ordfører der hun hevder at det er svært opplagt at Auschwitz ikke var noe annet enn en arbeidsleir.

Enhver person som i offentlighet omfavner, fornekter eller toner ned omfanget av masseutryddelsen av jødene, risikerer opptil fem års fengselsstraff i Tyskland.

Hun sendte brevet til Detmolds ordfører i februar da en tidligere Auschwitz-vakt sto for retten. Haverbeck ble fredag dømt til åtte måneders fengsel for påstanden i brevet. Hun varslet like etter at hun kommer til å fremme ny anke.

I fjor sa hun at «holocaust er den største og lengstlevende løgnen i historien» i et fjernsynsintervju utenfor en rettsbygning i Lüneburg, der en annen Auschwitz-vakt sto for retten, og hun ble dømt til ti måneders fengsel.

Hun anket dommen, som ikke er iverksatt.

Om lag 1 million jøder og 100.000 andre mennesker ble drept i Auschwitz-Birkenau i det okkuperte Polen under andre verdenskrig. Til sammen 6 millioner jøder ble drept av nazistene under krigen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer