Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Nazi-bestemor» dømt til fengsel. Hevder det er opplagt at Auschwitz ikke var annet enn en arbeidsleir

Dømt til åtte måneders fengsel for oppvigleri.

DØMT: 87 år gamle Ursula Haverbeck er dømt til åtte måneders fengsel for Holocaust-benektelse. Foto: Friso Gentsch / AP
DØMT: 87 år gamle Ursula Haverbeck er dømt til åtte måneders fengsel for Holocaust-benektelse. Foto: Friso Gentsch / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 87 år gammel notorisk holocaust-fornekter er dømt til åtte måneders fengsel for oppvigleri. Kvinnen som tyske medier omtaler som «nazi-bestemor», hevdet at Auschwitz aldri ble brukt til å masseutrydde jøder.

87 år gamle Ursula Haverbeck møtte fredag i retten Detmold i Nordrhein-Westfalen.

Hun var tiltalt for å ha skrevet et brev til byens ordfører der hun hevder at det er svært opplagt at Auschwitz ikke var noe annet enn en arbeidsleir.

Enhver person som i offentlighet omfavner, fornekter eller toner ned omfanget av masseutryddelsen av jødene, risikerer opptil fem års fengselsstraff i Tyskland.

Hun sendte brevet til Detmolds ordfører i februar da en tidligere Auschwitz-vakt sto for retten. Haverbeck ble fredag dømt til åtte måneders fengsel for påstanden i brevet. Hun varslet like etter at hun kommer til å fremme ny anke.

I fjor sa hun at «holocaust er den største og lengstlevende løgnen i historien» i et fjernsynsintervju utenfor en rettsbygning i Lüneburg, der en annen Auschwitz-vakt sto for retten, og hun ble dømt til ti måneders fengsel.

Hun anket dommen, som ikke er iverksatt.

Om lag 1 million jøder og 100.000 andre mennesker ble drept i Auschwitz-Birkenau i det okkuperte Polen under andre verdenskrig. Til sammen 6 millioner jøder ble drept av nazistene under krigen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling