Nazi-bygg i amerikansk leir

Satellittbilder avslører fiffig konstruksjon samt bygningsmessig krigsspøk i amerikansk marinebase.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er flere bloggere som har moret seg over denne bygningen i den amerikanske marinebasen Naval Base Coronado (NBC) i California.

Bygningen, som er svært lik nazistenes hakekors, blir ifølge velinformerte bloggere brukt av elitestyrkene Navy SEALS som har sitt hovedkvarter på basen noen få kvartaler unna.

Bygget er ikke det eneste som skiller seg ut på Naval Base Coronado, som ble bygget på 40-tallet og satt i drift i 1943 - midt under den andre verdenskrig.

To bygninger like sør-øst for hakekorsbygget har klare likhetstrekk med bombefly - begge med stø kurs mot hakekorset.

Ifølge bloggerne skal hakekorsformen på bygningen ha lite med nazistenes symbol å gjøre. Først og fremst skal formen ha vært ideell for å få best mulig ventilasjon og nedkjøling siden aircondition ikke fantes på den tiden.

De bombeflylignende byggene skal derimot ikke være formgitt tilfeldig. Det skulle ikke herske noen tvil om at fienden og deres symboler skulle bombes og ødelegges.

Dagbladet.no har ikke lykkes å få kommentarer fra marinebasens ledelse i dag, da det fremdeles er svært tidlig på morgenen i California.

Les mer om bygningene her:

PUSSIGE FORMER: Bombefly på vei mot hakekorset. Likheten er slående hvis man studerer de spesielle bygningsformene på Naval Base Coronado i California. Basen ble bygget under den andre verdenskrig. Foto: Google Maps
PUSSIGE FORMER: Bombefly på vei mot hakekorset. Likheten er slående hvis man studerer de spesielle bygningsformene på Naval Base Coronado i California. Basen ble bygget under den andre verdenskrig. Foto: Google Maps Vis mer
Nazi-bygg i amerikansk leir
GOD VENTILASJON: Arkitekturen skal gi god ventilasjon, hevdes det.