Nazi-ideolog etterforskes for drapet på Benjamin

Nazi-ideologen Tore Wilhelm Tvedt (57) vil bli etterforsket for mulig psykisk medvirkning til drapet på Benjamin Hermansen, skriver Klassekampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tvedt er en viktig ideolog for de mest voldelige nazistene i Norge gjennom det nazistiske partiet Vigrid, som han startet i 1998. To av de arresterte etter Holmlia-drapet kommer ifølge avisa fra miljøet rundt Vigrid, som har base på Sørlandet.

Vigrid-lederen er fra før i rettsapparatets søkelys for mulig psykisk medvirkning til rasistisk motivert voldsbruk, ifølge Klassekampen. Bistandsadvokaten til to afrikanere som ble knivstukket av Vigrid-medlemmer i Stavanger i fjor har alt varslet at han vurderer å stevne Tvedt fordi han er leder av partiet og dets propaganda.

Etter drapet på Benjamin Hermansen skrev Tvedt dette i Vigrids blad for februar:

«Mørkets krefter benytter nå den anledningen noen idioter har servert dem på sølvfat til å hisse opp en total lynsjestemning mot oss. Det har gått så langt at de ikke lenger kan snu. Husk hva de gjorde mot våre blodsbrødre i Europa for et halvt århundre siden. Over 100 millioner hvite europeere ble myrdet i verdens største Holocaust noensinne. Fiendens totale mordlyst kjenner ingen grenser. Vær forberedt på alt».

Tore Wilhelm Tvedt har gått under jorda etter at Klassekampen hadde et større oppslag om ham 30. januar.

ETTERFORSKES: Nazi-ideologen Tore Wilhelm Tvedt vil bli etterforsket for mulig psykisk medvirkning til Holmlia-drapet.