Nazi-konsert i Oslo nyttårsaften

I Oslo-området planlegges nyttårsaften den største høyreekstremist-konserten i Norge siden sommeren 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske høyreekstremistiske bandet Max Resist er hovedattraksjon på konserten nyttårsaften. En kilde i miljøet regner med at de vil klare å samle rundt 150 sympatisører, vesentlig fra det sentrale Østlandet, og en gruppe fra Sverige, skriver Aftenposten.

I likhet med i 1995 vil arrangørene kjøre konsertdeltagerne i personbiler og innleide minibusser fra hemmelige møtesteder i Oslo-området.

- Vi håper selvsagt vi unngår aksjoner mot konserten fra antirasister fordi det er nyttårsaften, sier en kilde i nasjonalistmiljøet.

I utkanten

Konserten vil neppe gå av stabelen i Oslo sentrum. Mye tyder på at et sted i randsonen rundt hovedstaden vil bli valgt. Bortgjemte forsamlingslokaler på steder som Groruddalen og Jessheim blir nevnt som sannsynlige steder.

Sist nasjonalister holdt en konsert i Norge, skjedde det i Varlo grendehus ved Hokksund. Til stede var 250 deltakere fra Norge, Sverige, England og Norge. Flere hundre Blitz'ere og andre antirasister forsøkte å ta seg frem til konsertområdet, men ble stoppet av politiets før de kom så langt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer