Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nazi-konsert i Oslo nyttårsaften

I Oslo-området planlegges nyttårsaften den største høyreekstremist-konserten i Norge siden sommeren 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske høyreekstremistiske bandet Max Resist er hovedattraksjon på konserten nyttårsaften. En kilde i miljøet regner med at de vil klare å samle rundt 150 sympatisører, vesentlig fra det sentrale Østlandet, og en gruppe fra Sverige, skriver Aftenposten.

I likhet med i 1995 vil arrangørene kjøre konsertdeltagerne i personbiler og innleide minibusser fra hemmelige møtesteder i Oslo-området.

- Vi håper selvsagt vi unngår aksjoner mot konserten fra antirasister fordi det er nyttårsaften, sier en kilde i nasjonalistmiljøet.

I utkanten

Konserten vil neppe gå av stabelen i Oslo sentrum. Mye tyder på at et sted i randsonen rundt hovedstaden vil bli valgt. Bortgjemte forsamlingslokaler på steder som Groruddalen og Jessheim blir nevnt som sannsynlige steder.

Sist nasjonalister holdt en konsert i Norge, skjedde det i Varlo grendehus ved Hokksund. Til stede var 250 deltakere fra Norge, Sverige, England og Norge. Flere hundre Blitz'ere og andre antirasister forsøkte å ta seg frem til konsertområdet, men ble stoppet av politiets før de kom så langt.

NTB/Dagbladet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!