Nazi-oppkalt skip endrer navn etter massiv kritikk

- Det var aldri vår intensjon å støte noen.

VERDENS STØRSTE:  Den gigantiske farkosten fikk først navnet «Pieter Schelte». Men etter å ha høstet massiv kritikk for navnevalget, har selskapet nå valgt å endre det til «Pioneering Spirit». Foto: AFP PHOTO / ANP / RAM VAN DER BIEZEN
VERDENS STØRSTE: Den gigantiske farkosten fikk først navnet «Pieter Schelte». Men etter å ha høstet massiv kritikk for navnevalget, har selskapet nå valgt å endre det til «Pioneering Spirit». Foto: AFP PHOTO / ANP / RAM VAN DER BIEZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Navnet på verdens største skip, «Pieter Schelte», har vakt skarpe reaksjoner. Skipet ble nemlig oppkalt etter den nederlanske Waffen-SS-offiseren Pieter Schelte.

Det var sønnen, Edward Heerema, som ga båten navnet. Hereema eier selskapet Allseas, som igjen eier og opererer fartøyet.

Jødiske, israelske og holocaust-organisasjoner verden over har i flere år protestert mot navnevalget. Nå opplyser selskapet at de endrer navnet på skipet.

- Det var aldri vår intensjon å støte noen, sier Allseas i en pressemelding, ifølge avisa The Guardian.

- Det riktige å gjøre Det nye navnet på skipet blir «Pioneering Spirit», ifølge World Maritime News. Lederen i Cidi, en organisasjon som overvåker antisemittisme i Nederland, sier hun er glad for avgjørelsen.

- Det var det riktige å gjøre. Det er bare synd at det tok ti år for eieren å se at navnet var upassende, sier Esther Voet til Financial Times.

Ifølge sønnen Edward Heerema var det ikke farens nazibakgrunn, men hans store prestasjoner innen marin teknikk etter krigen gjorde ham fortjent til å få navnet sitt preget på verdens største skip.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer