Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nazi-press mot Aure

Norge er i ferd med å bli et fristed for nynazister. Overvåkingssjef Per Ottar Sefland mener norske myndigheter bør vurdere strengere lover slik at nynazistene kan holdes i sjakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstresida i norsk politikk, SV og RV, skrev i går til justisministeren og ba henne gripe inn mot framveksten av nazi-mønstringer på norsk jord. Begrunnelsen for at de svenske nynazistene nå vil satse på å avholde sine rekrutteringskonserter i Norge, er at norsk politi, slik de ser det, gjennomgående har behandlet dem pent. Stockholmspolisens massearrestasjoner under nazikonserten nord for den svenske hovedstaden natt til søndag, er den utløsende årsaken til at nynazistene nå retter blikket mot Norge.

Fem arrangementer

Hele fem ganger de siste to og et halvt årene har nynazister fått avholde sine konserter og rekrutteringsmønstringer uten inngripen av politiet, og med politiets hjelp, slik antirasistene ser det. Norsk politi har bare grepet inn de gangene antirasister har angrepet nynazistene. I Nittedal nyttårsaften ble antirasistene hindret av politiet i å møte opp.

SV-leder Kristin Halvorsen sendte i går brev til statsråd Aud-Inger Aure. Her ber hun statsråden svare på hva som er Bondevik-regjeringens politikk overfor nynazistene og tilliggende grupperinger. SV-lederen spør hvilken overordnet strategi overvåkingspolitiet har fått beskjed om å følge.

- Skal nynazistene få avholde sine konserter og rekrutteringsarrangementer i Norge uhindret? spør Halvorsen og SV.

- En skam

RV-leder Aslak Sira Myhre er minst like kvass:

- Mener regjeringen ved statsråd Aure at det er helt ok at nazi-pøbelen skal få utfolde seg fritt og rekruttere uhindret her i landet, eller skal man følge svensk policy? Er det slik at antirasister er et større problem enn nynazistene? spør han justisministeren.
Han legger til:

- Rene nazistiske organisasjoner bør forbys. Det er en skam at Norge skal bli rekrutteringsplattformen.

Også overvåkingssjef Per Ottar Sefland gir uttrykk for bekymring.

- Norge bør vurdere strengere lovverk for å forhindre at vi blir et trekkplaster for ekstreme grupper, sier han.

AGGRESIVT:</B> Svensk politi arresterte 314 av festdeltakerne på den nynazistiske konserten i Stockholm lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!