Nazi-trusselvideo ryster motorsport-miljøet i Harstad

«Utlov skuddpermie på alle som sitter i styret».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Det korrupte styret har stengt banen for trening. Her på disse banene i Harstad og Evenes er det bare bilcrosskaillan som får trene. Dette vedtaket støttes ikke av noen andre klubber».

Slik starter trusselvideoen som nylig ble lagt ut på nettstedet Youtube, og som går til frontalangrep på styrene i Norsk Motorsport (NMK) Hålogaland og Harstad. Det var Harstad Tidende som først skrev om saken.

Videoen er lastet opp av en til nå ukjent opphavsperson, som har tekstet en scene fra Der Untergang, en film som svært ofte brukes i satireøyemed. I klippet sitter Adolf Hitler i bunkeren under andre verdenskrig, men teksten rommer svært grove ytringer rettet mot klubbstyrene.

- Vi må utrydde jævlene Et par minutter ut i klippet kommer blant annet ytringene «Vi må utrydde jævlene som styrer straks» og «Æ skal straffe jævlan både i NMK og NBF. Utlov skuddpremie på alle som sitter i styret og de gode hjelperne deres».

Dette er bare noen av de grove ytringene i løpet av det fire minutter klippet, som nå er politianmeldt av klubbene.

Motorsportmiljøet i området har den siste tida møtt kritikk fra folk som mener at treningsbanen, som ligger ved Evenes flyplass, burde være åpen for alle. Det er imidlertid strenge reguleringer og sikkerhetstiltak for bruk av banen, opplyser neslederen i NMK Hålogaland, Helge Normann, til Dagbladet.

Han er rystet over videoen, som han anser som en drapstrussel.

- Jeg ble egentlig litt stum da jeg så den. Det forfærer meg at folk vil gjøre noe sånt, sier han.

- Hele motorsportmiljøet er preget av dette. Miljøet her i nord er såpass lite at alle kjenner hverandre og alle vet hvem dette gjelder uten at noen er navngitt, sier Helge Normann.

Jakter gjerningsmann Han mener klippet må tas seriøst av klubben på grunn av innholdets alvorlighetsgrad.

- Noen kan si at dette er en spøk, men man vet jo aldri. Dette er noen som vil oss vondt, sier han.

Søndag kveld ble videoen fjernet fra Youtube, men klubben har sikret seg en kopi av klippet som er levert til politiet. Motorklubbforbundet sentralt er også kontaktet i saken, for å sette inn ressurser på å finne ut av hvem som står bak filmen.

- Finner vi ut at noen med tilknytning til vår klubb står bak, ligger det vel i kortene at vedkommende ikke lenger har noe i vårt miljø å gjøre. For meg oppfattes videoen som direkte usmakelig, sier styrelederen i Hålogaland, June Bruun til Harstad Tidende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer