Nazi-trusselvideo ryster motorsport-miljøet i Harstad

«Utlov skuddpermie på alle som sitter i styret».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Det korrupte styret har stengt banen for trening. Her på disse banene i Harstad og Evenes er det bare bilcrosskaillan som får trene. Dette vedtaket støttes ikke av noen andre klubber».

Slik starter trusselvideoen som nylig ble lagt ut på nettstedet Youtube, og som går til frontalangrep på styrene i Norsk Motorsport (NMK) Hålogaland og Harstad. Det var Harstad Tidende som først skrev om saken.

Videoen er lastet opp av en til nå ukjent opphavsperson, som har tekstet en scene fra Der Untergang, en film som svært ofte brukes i satireøyemed. I klippet sitter Adolf Hitler i bunkeren under andre verdenskrig, men teksten rommer svært grove ytringer rettet mot klubbstyrene.

- Vi må utrydde jævlene Et par minutter ut i klippet kommer blant annet ytringene «Vi må utrydde jævlene som styrer straks» og «Æ skal straffe jævlan både i NMK og NBF. Utlov skuddpremie på alle som sitter i styret og de gode hjelperne deres».

Dette er bare noen av de grove ytringene i løpet av det fire minutter klippet, som nå er politianmeldt av klubbene.

Motorsportmiljøet i området har den siste tida møtt kritikk fra folk som mener at treningsbanen, som ligger ved Evenes flyplass, burde være åpen for alle. Det er imidlertid strenge reguleringer og sikkerhetstiltak for bruk av banen, opplyser neslederen i NMK Hålogaland, Helge Normann, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer