Nazidemonstrasjon i Fredrikstad

En håndfull medlemmer av den høyreekstreme gruppen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) demonstrerte i gågata i Fredrikstad lørdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Var du i Fredrikstad og har bilder/video? Tips oss på 2400@db.no eller MMS 2400

Operasjonsleder Arne Haraldstad i Øst politidistrikt opplyser til NTB at det var mellom fem og ti personer og at det hele så ut til å gå rolig for seg. Det var heller ikke meldt om noen form for motdemonstrasjon.

Nazistene hadde ifølge VG fått tillatelse til å demonstrere mellom klokken 12 og 15 lørdag. Markeringen er dermed lovlig.

Samtidig hadde gruppen Stopp islamesingen av Norge (SIAN) stand på Nytorget i Kongsberg lørdag ettermiddag, skriver Laagensdalsposten og NRK. Det samme hadde den innvandringsvennlige gruppen Refugees Welcome Kongsberg, men uten at det ble meldt om uroligheter eller sammenstøt.

I slutten av juli planla DNM demonstrasjon i Fredrikstad, men fikk ikke tillatelse og reiste til Kristiansand isteden. 60–70 høyreekstreme marsjerte i byens gater, selv om de heller ikke her hadde de søkt politiet om tillatelse. Bortsett fra et par bortvisninger, fant ikke politiet det nødvendig å gripe inn, noe flere var sterkt kritisk til.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer