DØMT FOR MASSAKRE: Erich Priebke skjulte seg i mange år i Sør-Amerika, men ble til slutt oppsporet og utlevert til Italia, der han ble dømt for å ha deltatt i en massakre på 335 sivile italienere under krigen. Her fra rettssaken i 1995. Foto: DOMENICO STINELLIS / AP / NTB SCANPIX
DØMT FOR MASSAKRE: Erich Priebke skjulte seg i mange år i Sør-Amerika, men ble til slutt oppsporet og utlevert til Italia, der han ble dømt for å ha deltatt i en massakre på 335 sivile italienere under krigen. Her fra rettssaken i 1995. Foto: DOMENICO STINELLIS / AP / NTB SCANPIXVis mer

Nazidømte Erich Priebke (100) død

Var livstidsdømt for massakre på 335 sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere tyske SS-offiseren og livstidsdømte Erich Priebke er død, 100 år gammel, opplyser hans advokat.

Priebke døde i Roma fredag.

- Han etterlater seg et skriftlig intervju og en video, et menneskelig og politisk testamente, sier advokat Paolo Giachini.

Priebke ble utlevert fra Argentina til Italia i 1995. I 1998 ble han funnet skyldig i å ha deltatt i massakren på 335 sivile italienere utenfor Roma i 1944, og dømt til fengsel på livstid. Blant dødsofrene for massakren han ledet, var mange jøder.

Etter andre verdenskrigs slutt greide Priebke å rømme til Sør-Amerika, der han i mange år levde ubemerket som pølseforhandler. I 1994 greide amerikanske fjernsynsfolk å oppspore ham, og året etter ble han utlevert til Italia.

På grunn av sin høye alder ble Priebke satt i husarrest, som han slapp ut fra i 2007. Løslatelsen høstet stor kritikk, blant annet fra det jødiske samfunnet.

Riccardo Pacifini, lederen for det jødiske samfunnet i Italia, sier han ikke beklager at Priebke nå er død.

- I alle disse årene så vi aldri et eneste tegn til anger fra ham, sier han til italienske medier.

(NTB)