Nazijegere advarer om internett-rasisme

KØBENHAVN (NTB-RB): Simon Wiesenthal-senteret advarer mot at flere adresser på internett med opprinnelse i Danmark sprer rasehat, skrev Jyllands-Posten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senteret har innledet en offensiv mot 457 adresser på det verdensomspennende internettet som ifølge senteret kun fremmer rasehat, ekstrem nasjonalisme og andre ytterliggående synspunkter.

En av de danske adressene står i navnet til stifteren av Fremskridtspartiet, Mogens Glistrup. Hjemmesiden drives av hans mangeårige medarbeider Bo Warming, og det argumenteres der blant annet for at det jødiske holocaust under annen verdenskrig aldri fant sted, og at gasskamrene er ren jødisk propaganda.

Ifølge Warming, som er gymnaslærer, skyldes innvandringen av muslimer til Danmark at muslimske menn er homofile, i likhet med dem som bestemmer i Danmark.

Glistrup sier at Warmings synspunkter i stor utstrekning svarer til hans egne, selv om han ikke bestemmer hva som skal stå på hjemmesiden.

Rabbiner Abraham Cooper ved Wiesenthal-senteret mener at den økende utbredelse av ekstremistiske synspunkter fra Danmark skyldes nærheten til Tyskland, der nynazistene stormer fram.

- Internett har gitt galninger og rasister en enestående anledning til å spre sine ideer til unge, sier Cooper.