Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nazimarsj på hemmelig sted

I dag leverer Boot Boys en ny søknad om å få marsjere i oslogatene. Sier politiet nei for tredje gang, vil nynazistene forsøke å få tillatelse til å avholde marsjen et annet sted i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går avslo politimester Ingelin Killengreen Boot Boys' andre søknad om å få marsjere i Oslo. Dersom oslopolitiet sier nei nok en gang, vil Boot Boys søke politiet i en annen kommune om å få avholde marsjen der.

Boot Boys-talsmann Terje Sjølie vil ikke avsløre hvor denne søknaden vil gå.

- I dag leverer vi en ny søknad med en ny rute i Oslo. Men får vi et nytt avslag, søker vi et annet sted. Marsjen vil vi avholde uansett. Men jeg vil ikke opplyse hvilke andre steder vi vil søke, sier Sjølie til Dagbladet.

Rasismeparagrafen

Boot Boys' andre søknad var lett å avvise, sier politiet.

- Det å gå til Israels ambassade og holde appeller på Rudolf Hess' dødsdag er en symbolikk og en innebygd meddelelse som betyr brudd på straffelovens paragraf 135 a, sa Killengreen på en pressekonferanse på politihuset i går ettermiddag.

Paragrafen hun refererer til, er den såkalte rasismeparagrafen.

Ikke ulovlig marsj

Det er ikke aktuelt for den nynazistiske organisasjonen å marsjere ulovlig i Oslo.

- Det tviler jeg på. Det ville blitt for mye oppstyr. Vi hadde nok blitt arrestert omgående, sier Sjølie.

Planene om å arrangere en minnemarsj på dødsdagen til Hitlers nære medarbeider Rudolf Hess er blitt møtt med avsky fra mange hold. Flere antirasistiske organisasjoner har varslet at de vil arrangere motdemonstrasjoner.

Motdemonstrasjon

- Dersom nazistene marsjerer og vi vet hvor de gjør det, vil Blitz-miljøet sammen med andre antirasister gjøre det vi kan for å stoppe marsjen, sier Marthe i pressegruppa på Blitz til NTB.