Nazirede brant ned

Det svenske nazihovedkvarteret brant ned til grunnen i natt. Brannen kan være påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet fikk melding om brannen ved halv to-tida i natt. Tre bygninger som i fjor ble kjøpt av lederen for Nasjonalsosialistisk front i Örebro (NSF), Jonas Persson, brant ned til grunnen.

- Tre hus er overtent. Jeg kan ikke si hva brannårsaken er, men husene står ikke nær hverandre og ingenting tyder på et naturlig brannforløp, sa Ronny Hörman i Örebropolitiet til Aftonbladet i natt.

Tente på og stakk

Ifølge Expressen begynte alle tre husene å brenne samtidig.

Politiet leter nå etter vitner som kan ha sett mulige brannstiftere. Bygningene ligger rett ved veien, tre mil sør for Örebro, og en av teoriene er at noen kom med bil, tente på og stakk av. Men foreløpig har politet lite å gå på.

- Vi har pratet med naboene, men ingen har sett noe, sier pressetalsmann Göran Gunnarsson i Vrebropolitiet til Expressen.

Etterslukkingen pågår fortsatt, så politiet har ikke startet den tekniske etterforskningen. Det skal ikke har oppholdt seg folk i husene da brannen startet.

Naziskole

På den lille gården har NSF arrangert fester og konserter for unge nynazister i området. I følge Nazieksperten Helen Lööw ble husene også kjøpt for å holde partiskole, skriver Expressen.

- Vi vet at eiendommen ble kjøpt for å holde fester og starte partiskole, sa politiets pressetalsmann da husene ble kjøpt av Jonas Persson.

Men nå nynazistene finne seg nye festlokaler.

BRENT REIR:Nynazistenes hovedkvarter sør for Ørebro sto ikke til å redde