Nazirop mot Biden i Serbia

«Biden, ditt nazisvin, dra hjem»

LOT SEG IKKE AFFISERE: USAs visepresident Joe Biden sammen med Serbias president Boris Tadic (t.v.). Biden er på besøk i Serbia for å forsøke å bedre USAs forhold til landet. Foto:AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
LOT SEG IKKE AFFISERE: USAs visepresident Joe Biden sammen med Serbias president Boris Tadic (t.v.). Biden er på besøk i Serbia for å forsøke å bedre USAs forhold til landet. Foto:AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVICVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ultranasjonalistiske politikere i Serbia liker ikke at USAs visepresident Joe Biden er på besøk i landet. I nasjonalforsamlingen holdt flere av dem opp plakater med grove fornærmelser mot ham.

«Biden, ditt nazisvin, dra hjem» sto det å lese på noen av plakatene som representanter for det ultranasjonalistiske Radikalt parti holdt opp under en sesjon i nasjonalforsamlingen, som ble sendt på TV.

Biden er en varm tilhenger av Kosovos selvstendighet, og han lot seg ikke affisere av demonstrasjonen.

- USA forventer ikke at Serbia vil anerkjenne Kosovo, sa Biden på en pressekonferanse etterpå.

Radikalt parti har om lag 20 prosent av setene i den serbiske nasjonalforsamlingen, og nasjonalistiske serbere er svært skeptiske til Bidens besøk i landet. Ifølge Biden er besøket et ledd i å bedre forbindelsene med landet, som lenge har vært uglesett av Vesten.

(NTB)