Nazislag ved Bergen tinghus

De tre nynazistene sto tiltalt for vold og ulovlig våpenbesittelse. Da de gikk ut av retten havnet de i tottene på en gjeng antirasister. Fire av angriperne er arrestert, mens en nynazist måtte til sykehus etter å ha blitt slått med et rullebrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De tre kom ut av retten da de ble angrepet av en flokk antirasister, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Opptrinnet startet med et munnhuggeri mellom en antirasist og en av nazistene. Det hele utviklet seg til et slagsmål. En sivilkledd politimann som var vitne til opptrinnet prøvde å gå i mellom slåss-kjempene.

- Da han forsøkte å pågripe en av antirasistene ble han angrepet bakfra. Han hadde hele veien tilkjennegitt at han var politi, sier Hillestad.

Voldsanmeldt

Fire av antirasistene ble senere pågrepet, og sitter i ettermiddag i avhør. Alle fire vil bli anmeldt for ulike forhold, og to av de er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann, og må regne med å tilbringe natta i arresten. Bergensavisen hevder at noen av de arresterte antirasistene var vitner i rettssaken mot de tre angrepne, men Hillestad kjenner ikke til at dette er tilfelle.

En av de tre nynazistene ble fraktet vekk i ambulanse med hodeskader etter å ha blitt slått med et rullebrett.

Den angrepne politimannen skal bare ha fått mindre skrammer og skrubbsår, og politiet kjenner ikke til at det ble brukt noen form for våpen i sammenstøtet.

- Kan ikke huske noe lignende

Hillestad kjenner ikke til noen lignende opptrinn utenfor Tinghuset i Bergen tidligere, og sier politiet ser alvorlig på saken.

- Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe slikt før, og jeg har bodd i Bergen lenge. Uansett hva en måtte mene om hverandre skal en ikke angripe hverandre på denne måten.

Han frykter allikevel ikke noen nye sammenstøt mellom ytterliggående høyre- og venstre-ekstremister i byen.

- Dette virket ikke som noe planlagt angrep, og vi har hatt få slike sammenstøt i Bergen.

  • Aktor la i dag ned påstand for tre tre, seks og ni måneders fengsel for de tre tiltalte nazistene. To av de tiltalte er kjent fra den høyreekstreme organisasjonen Boot Boys sin avdeling på Sørlandet.
BARKET SAMMEN: To personer ble fraktet vekk med ambulanse etter at en gjeng antirasister havnet i slagsmål med tre nynazister utenfor Bergen tinghus ved 16.30 i går. En av nynazistene ligger forslått i bakgrunnen.