Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nazistene ikke velkomne til Fredrikstad

- Nynazistene vil ikke bli særlig godt mottatt her i Fredrikstad, for å si det forsiktig, sier kontorsjef Tom B. Johansen i Fredrikstad kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Ole Haabeth er for tiden på ferie, og varaordfører Wenja Ringen har ikke vært tilgjengelig for kommentarer i ettermiddag. Men kontorsjef Tom B. Johansen sier kommunen ikke ønsker Boot Boys velkommen til å marsjere på Rudolf Hess' dødsdag:

- Nynazistene vil ikke bli særlig godt mottatt her i Fredrikstad - for å si det meget forsiktig, sier Johansen til Dagbladet.no

Politiet kjølige

Politiet har ennå ikke fått noen søknad fra nynazistiske organisasjoner om en slik marsj. De vil ta stilling til dette når søknaden kommer.

- Selv om ytringsfriheten skal veie tungt, må nok politiet ta en rekke andre hensyn når vi skal vurdere saken, sier politiinspektør Eliabeth Gorgas.

Heller ikke LO vil stå med åpne årmer for å ønske Boot Boys velkommen. Distriktssekretær for Østfold, Rolf Tore Hildebrandt, synes en slik marsj vil være svært provoserende:

- Vi vil ikke lage noe bråk med disse tølperene, men om nødvendig vise vår protest ved å møte opp for å snu ryggen til, sier Hildebrandt.

- Men vi vil ikke møte nynazistene med noen av de uttrykksmåtene de selv står for, nemlig vold.