Nazister dømt

To av de mest sentrale personene bak nazimarsjen til ære for Rudolf Hess 19.august har blitt dømt for grove voldshandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nazister i Boot Boys Oslo har blitt dømt for grove voldshandlinger. I tillegg har begge blitt arrestert mistenkt for ran, tyveri og husbråk. De er mistenkt for å ha ranet Halden Sparebanks filial på Glenne i Halden.

En av dem er dømt for drapsforsøk på den tidligere lederen i nynazistgruppen Viking. Den andre er dømt til fem måneders fengsel og bøter for å ha knivstukket en markokaner som påførte offeret store skader. Tidligere har han fått ubetinget fengsel for fysiske angrep på antirasister i Hønefoss og fått bot for å ha brent ned en flyktningbolig på Harestua i Oslo

Etter det Klassekampen kjenner til har disse to nynazistene et bredt kontaktnett til nynazistiske miljøer deriblant er de forbilder i et nazimiljø i Bøler i Oslo. Dessuten har de hatt kontakt med andre som er dømt eller anholdt etter grove voldshandlinger i nynazistiske miljøer, opplyser Klassekampen.

Begge ble arrestert i Sverige der de har hatt kontakter med et svensk nazimiljø i Sør-Sverige som finansierer sin virksomhet med bankran.