Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nazister på marsj

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tre tyske nynazister ble onsdag dømt til lange fengselsstraffer etter drapet på en 39 år gammel mann fra Mosambik i byen Dessau tidligere i sommer. Med den store politiske interessen saken har fått, var dette et kontant signal om at det tyske rettsvesenet vil slå hardt ned på nazistenes ugjerninger. Samme dag oppfordret forbundskansler Gerhard Schröder vanlige tyskere til å ta et oppgjør med nazistene.
  • Men det er ikke mer enn tre dager siden en ung høyreekstremist fikk en svært mild dom for å ha mishandlet en britisk fotograf født i Hongkong. Under rettssaken mot de tre nazistene fra Dessau ble offerets enke truet på livet. Og natt til i går ble det kastet brannbomber mot en antirasistisk organisasjon i Cottbus. Alle disse hendelsene viser at det blir en langvarig og vanskelig oppgave for Tyskland å stanse høyreekstremistenes frammarsj.