Nazitvillinger sjokkerer USA

Lamb og Lynx (13) hyller Hitler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De minner kanskje om Olsen-tvillingene Mary Kate og Ashley i utseende. Men de 13 år gamle tvillingene Lamb og Lynx Gaede fremmer et mørkere budskap. Duoen kaller seg «Prussian Blue» og de hyller Hitler og hvit nasjonalisme med sitt blonde hår, sine blå øyne, fele og gitar.

- Vil bevare vår rase

Siden de var ni år gamle har de to jentene fra Bakersfield, California opptrådt for ett hvitt publikum med sitt hatefulle budskap.

- Vi er stolt av å være hvite, vi har lyst å forbli hvite. Vi vil at vårt folk skal forbli hvite. Vi vil ikke bare bli, liksom, en stor mølje. Vi vil bevare vår rase, sier 13-åringene til ABC News.

De to jentene har allerede gitt ut et album - hvor jentene er avbildet i noe som ligner en tysk folkedrakt - og en konsert-DVD, som har fått navnet «Blonde hair, blue eyes». Nå jobber jentene med en ny CD, og hjemmesida forteller at jentene her blant annet har tonesatt Rudyard Kiplings dikt «The Stranger». Kipling er mest kjent for å ha forfattet barneboka «Jungelboken» (1894). Mange oppfatter ham som rasist.

En annen av duoens sanger hyller den kjente nazisten Rudolf Hess som en «fredens mann som aldri ga opp».

Oppdratt av nazister

Men de to jentenes overbevisning har ikke oppstått av seg selv. Lamb og Lynx er blitt oppdratt i rasistisk tro av moren, April. Den hjemmeværende alenemoren gir dem hjemmeundervisning i alt fra historie til samfunnsfag, med utgangspunkt i sin tro.

Konsert: Lamb og Lynx har mange fans, men sjokkerer flere. I midten: Tom Metzger. Foto: Prussianblue.net
Konsert: Lamb og Lynx har mange fans, men sjokkerer flere. I midten: Tom Metzger. Foto: Prussianblue.net Vis mer

- De trenger en bakgrunn for å forstå hvorfor visse ting skjer, sier den hjemmeværende alenemoren til kanalen.

- Jeg vil viderebringe til dem mine meninger, slik som alle andre foreldre gjør.

Provoserer

Bestefar er også nazist. Aprils far lar svastikaen pryde både beltespenne og pick-up. I tillegg har han registrert merket som logo for kvegvirksomheten sin.

- Fordi det er provoserende, forklarer April.

- For ham er det et viktig symbol på ytringsfrihet at han kan bruke det som sin kveg-logo.

Jentene har mange fans, men sjokkerer flere. Nylig skulle de holde konsert på et lokalt marked, men denne ble avlyst i siste sekund av sikkerhetsårsaker.

- Det er virkelig hjerteskjærende å se de to unge jentene spy ut den slags søppel, sier Ted Shaw, borgerrettsadvokat og formann i NAACPs Legal Defence Fund, en organisasjon som siden 1940 har bistått fattige afro-amerikanere.

I «FOLKEDRAKT»: Et kontroversielt budskap i pen innpakning.
NAZISØSTRE Lynx og Lamb hevder i sine sangtekster at Rudolf Hess var «en fredens mann».
I STUDIO:Naziduoen «Prussian Blue» er for tida i studio for å spille inn sin andre plate.
FELE OG GITAR: Siden de var ni år gamle har Lamb og Lynx opptrådt for et hvitt, amerikansk publikum med nazisang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer