- Nazivolden vil øke

BERLIN (Dagbladet): Norske eksperter er i Tyskland for å studere kampen mot nazivolden. Svaret er at nynazistisk vold og rasisme bare vil fortsette å øke i tida framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tyske eksperter ser heller ikke forbud mot nazipartier som noe universalmiddel mot problemet. Dette var blant konklusjonene som det hurtigarbeidende, regjeringsoppnevnte utvalget fikk høre da medlemmene i går innledet et to dagers besøk i Berlin.

Utvalget under ledelse av rådgiver Ørnulf Røhnebæk i Justisdepartementet skal innen 1. mars legge fram sine erfaringer fra besøkene i Sverige og Tyskland og fremme innstilling i spørsmålet om norske naziorganisasjoner skal forbys.

Utvalget ble nedsatt av regjeringen etter drapet på Benjamin Hermansen (15) på Holmlia i Oslo. Seks nynazister er siktet i forbindelse med drapet.

Nye argumenter

- Striden om innvandringspolitikken vil gi rasister og høyreekstremister stadig nye argumenter. Jeg frykter at voldsbruken vil øke. Vi har spesielle problemer i det tidligere DDR på grunn av arbeidsløshet, sosial nød og fraflytting. Men problemene er også uttrykk for rasistiske strømninger som vi ser fra Østerrike til Norge, sier forsker Ulli Jentsch ved Antifascistisk pressearkiv og utdanningssentrum i Berlin (Apabiz) til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer