MÅTTE AVLIVES: Katten Alabama kunne ikke leve lenger etter at noen hadde fjernet hud og pels fra halen hans. Foto: Privat
MÅTTE AVLIVES: Katten Alabama kunne ikke leve lenger etter at noen hadde fjernet hud og pels fra halen hans. Foto: PrivatVis mer

Dyreplageri

NB! Sterke bilder: Måtte avlives etter dyremishandling

Kom hjem med flådd hale.

Fredag morgen kom katten Alabama hjem til matmor Marie-Louise Davidsson etter å ha vært ute over natta. Marie-Louise ble møtt av et trist syn.

Alabamas hale hadde blitt flådd.

- Jeg kan ikke skjønne at det finnes noen som kan behandle et uskyldig dyr på denne måten, sier Marie-Louise til Expressen.

Hun bor på Drottningholm utenfor Stockholm sammen med kattene Charlie, Spinko og Prinsen. Fram til fredag bodde også Alabama på gården. Davidsson tok katten med til en veterinær, hvor det ble klart at Alabama måtte avlives på grunn av skadene.

- Han fikk sovne inn. Han hadde blitt så skadet, og hadde så vondt, at han aldri kunne blitt seg selv igjen, sier Davidsson.

- Da han kom hjem var all pels og hud på halen borte. Det er forferdelig, sier Davidsson, som tror at det er mennesker som står bak dyremishandlingen.

Hun forteller til Expressen at kattene har pleid å løpe fritt i nærområdet, hvor det er omtrent 200 leiligheter.

- Det er som å bo på landet, selv om det er nært byen. Jeg hadde aldri sett for meg at noe sånt skulle skje her. Jeg har aldri hørt snakk om det før, sier hun.

Nå er Davidsson bekymret for at noe liknende skal skje med de andre kattene i nærområdet, både hennes og andres.

- Hver gang katteluka smeller igjen løper jeg for å sjekke at de har det bra. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke stenge luka, ettersom de er oppvokst som utekatter, men samtidig er jeg livredd hver gang de er ute.

Davidsson har også to hunder, som ofte går uten bånd. Nå er hun redd for at noe skal skje med dem også.

- Det er jo noen her som skader dyr på denne måten. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å holde dyrene mine i sikkerhet, sier hun.