NBC: - FBI overvåket telefonsamtalene til Trumps advokat

FBI skal ha overvåket Donald Trumps advokat Michael Cohens telefonsamtaler flere uker før de slo til mot kontoret og hjemmet hans, opplyser kilder til NBC News.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kanalen meldte først at etterforskerne, ifølge to anonyme kilder med kjennskap til saken, avlyttet minst én samtale mellom Cohen og Det hvite hus. Men sent torsdag kveld har tre høytstående regjeringskilder tatt kontakt og opplyst at samtalene kun ble overvåket. Det betyr at etterforskerne hadde tilgang til samtalelogger, men ikke innholdet i samtalene.

Det er ikke kjent hvor lenge overvåkingen skal ha pågått, men etter det NBC har kjennskap til, ble kontoret og boligen til Cohen samt et hotellrom som han benyttet, overvåket i flere uker før politiet aksjonerte i begynnelsen av april.

Verken FBI eller statsadvokatens kontor i New York vil kommentere saken.

Det er tidligere kjent at Cohen i hemmelighet skal ha blitt overvåket av politiet i lang tid. FBI skal blant annet ha sikret seg innholdet på flere av Cohens mobiltelefoner samt og lydopptak fra diverse samtaler han hadde tatt opp.

Cohen, som er Trumps personlige advokat, har innrømmet å ha betalt pornostjernen Stormy Daniels, som hevder hun hadde sex med Trump i 2006, for å ikke å gå til pressen med historien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer