NBC: USA forberedt på å gjennomføre rakettangrep mot Nord-Korea

Store bekymringer for at Kim Jong-un forbereder ny atomprøvesprenging.

PRØVESPRENGING: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal være i ferd med å gjennomføre nye atomprøvespreninger. Det kan få USA til å sende raketter mot landet, ifølge NBC. Foto: REUTERS/KCNA 
PRØVESPRENGING: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal være i ferd med å gjennomføre nye atomprøvespreninger. Det kan få USA til å sende raketter mot landet, ifølge NBC. Foto: REUTERS/KCNA  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NBC News melder at amerikanske myndigheter er forberedt, og kan gjennomføre et rakettangrep mot Nord-Korea, dersom de er overbevist om at Nord-Korea vil gjennomføre nok en prøveskyting av atomvåpen.

Det opplyser flere anonyme sikkerhets- og etterretningskilder til kanalen.

Ifølge kildene har USA plassert to marinefartøy med evne til å skyte ut Tomahawk-kryssermissiler i regionen. En av disse fartøyene skal bare være snaue 500 kilometer unna Nord-Koreas testområde for atomvåpen.

Flere krigsskip

Det var i helgen USA beordret flere krigsskip, som inkluderer hangarskipet Carl Vinson og marinefartøy utstyrt med krysserraketter, om å sette kursen mot havområdene utenfor Nord-Korea. Kryssermissilene er like de 59 missilene USA sendte mot Syria for en uke siden.

I tillegg til kryssermissilene som er om bord på destroyere ute i havet, har USA også utplassert store bombefly i Guam, som kan angripe Nord-Korea om det blir nødvendig. Tidligere denne uka annonserte også USAs forsvarsdepartement at hangarskipet USS Carl Vinson er på vei mot området.

Nord-Korea har på sin side advart om at de vil angripe USA først med atomvåpen om amerikanerne signaliserer at de vil angripe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer