- Blir nedringt av folk som mener de trenger behandling mot pedofili

Senteret der pedofile kan få behandling opplever stor pågang etter «Dark Room»-avsløringene.

DET MØRKE NETTET: Politiet i Bergen gikk søndag ut og fortalte at de hadde avslørt et stort pedofilnettverk på det mørke nettet. Foto:. Photo: Silas Stein/dpa/Scanpix
DET MØRKE NETTET: Politiet i Bergen gikk søndag ut og fortalte at de hadde avslørt et stort pedofilnettverk på det mørke nettet. Foto:. Photo: Silas Stein/dpa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbadet): Senter for Klinisk Sexologi og Terapi i Oslo er det eneste av sitt slag i Norge hvor pedofile, eller de som frykter de er det, kan få behandling.

Etter at Bergen-politiet i helga gikk ut og fortalte om operasjon «Dark Room», har pågangen til senteret vært enorm. Det forteller prosjektleder Thore Langfeldt til P4 Nyhetene.

- Ønsker behandling

- Etter avsløringene om det store pedofilinettverket i helga, blir vi nå nedringt av folk som mener de trenger behandling. Det kan være pasienter selv, eller deres psykologer, sier Langfeldt til P4 Nyhetene.

- Det er mange der ute som er livredde for at de kan komme til å gjøre noe galt. Eller at de føler de er syke fordi de laster ned barneporno og ser på dette, fortsetter han.

- Behandling hjelper ikke

Dagbladet snakket tidligere denne uka med psykologspesialist Pål Grøndahl og førsteamanensis Cato Grønnerød. I motsetning til Langfeldt mener de at pedofili i utgangspunktet ikke kan behandles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer