-  Dersom dere lar meg reise, skal jeg med glede kaste statsborgerskapet i søpla

Mohyeldeen Mohammad vil reise fra Norge, men blir stoppet hver gang. 

VIL UT: Mohyeldeen Mohammad var i Syria i 2012 og har flere ganger forsøkt å dra tilbake. Det får han ikke lov til.  Foto: Ralf Lofstad 
VIL UT: Mohyeldeen Mohammad var i Syria i 2012 og har flere ganger forsøkt å dra tilbake. Det får han ikke lov til.  Foto: Ralf Lofstad  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mohyeldeen Mohammad (30) har vært kjent for allmennheten etter han i 2010 snakket om «et 11. september på norsk jord».

Nylig ble han trukket inn til avhør av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter at han sendte sms-er til stortingsrepresentant for Venstre, Abid Raja, og Raja anmeldte.

I dagens utgave av Morgenbladet har han stilt til et langt og sjeldent intervju, hvor han forteller at han helst vil reise fra Norge for godt.

- Jeg så at Raja kom med falske påstander, blant annet at jeg elsker å være i Norge. Det stemmer ikke. Jeg hater Norge.

På spørsmål om hvorfor svarer han:
- Norske myndigheter er urettferdige. Vi har ikke samme rettigheter som resten av befolkningen. Selv om jeg ikke har gjort noe kriminelt, får jeg ikke lov til å reise.

Han forteller at han stadig blir sendt tilbake til Norge. I august prøvde han å dra til Tyrkia, men ble sendt hjem fordi norske myndigheter hadde bedt dem sende ham tilbake fordi han var en «trussel mot internasjonal sikkerhet».

- Dersom dere lar meg reise, skal jeg med glede reise og kaste statsborgerskapet i søpla.

Mohammad har tidligere markert seg som en skikkelse i det islamistiske miljøet i Norge og har flere ganger vært i søkelyset til PST, og knyttet til Profetens Ummah. Han avviser i intervjuet at han er medlem i Profetens Ummah, men sier han støtter deres fortolkning av islam.

- De taler i hvert fall muslimenes sak bedre enn de såkalte talspersonene og de grønnsaksselgerne av noen imamer vi har i Norge, sier han til Morgenbladet.

I 2012 reiste Mohammad til Syria, og han postet senere bilder av seg selv med våpen på Facebook. De siste årene har han imidlertid holdt lav profil, inntil han sendte sms-er til Raja nylig. Der skrev han:

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppdratte murtad kafir hund! Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer