- Det blåser opp!

Sterk vind gir kaos mange steder i landet. Trær har blåst over ende og en stein har knust veibanen.

VIND: Sterkeste middelvind fram til kl 20 i dag: Gaustatoppen 26,1 m/s Kråkenes 25,7 m/s Jølster-Kvamsfjell 24,7m/s., melder Meteorologene på Twitter. Foto: Meteorologene/Yr/Twitter
VIND: Sterkeste middelvind fram til kl 20 i dag: Gaustatoppen 26,1 m/s Kråkenes 25,7 m/s Jølster-Kvamsfjell 24,7m/s., melder Meteorologene på Twitter. Foto: Meteorologene/Yr/Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det blåser opp! Vi får telefoner om trær som blåser over ende. Vi rydder opp først og fremst der det er fare for liv, helse og verdier, skriver Oslo brann- og redningsetat på Twitter nå i kveld.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Det er restene av den tropiske stormen Karl som gir mer vind og nedbør enn normalt.

Så langt i kveld har Oslo brann- og redningsetat vært ute på tre jobber der de har ryddet trær som har blåst over veien.

- Vi belager oss på en del trejobber utover natta, sier fungerende vaktkommandør Tom Bergstrøm til Dagbladet.

Stein har knust veibanen

Det har ikke kommet inn noen meldinger om at noen har skadet seg som følge av den sterke vinden, forteller Bergstrøm. Han anbefaler folk å være oppmerksomme på faren for at trær kan blåse over ende, og sier det er viktig at folk tar kontakt med dem dersom det skjer.

Også politiet i Østfold melder på Twitter om at flere trær har blåst over ende i distriktet.

- Brannvesenet rydder fortløpende. Kjør forsiktig - kan komme brått på, skriver de.

Ifølge NRK har en stor stein har falt ned og knust deler av veibanen på fylkesveg 7 ved Lussand mellom Granvin og Øystese. Veien er helt stengt og det blir ikke åpnet før i morgen, melder Statens vegvesen.

I Trøndelag vil den verste vinden ha gitt seg onsdag kveld, men før det er det ventet opp i liten kuling fra vest på utsatte steder, ifølge NTB.

Full storm

På Vestlandet var det tirsdag ettermiddag ventet sørlig liten storm på kysten og i fjellet, før det på kvelden dreier over til sørvest, kortvarig full storm ved Stad. Nord for Boknafjorden er det ventet vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Fram til onsdag morgen ventes det mye nedbør, noen steder mellom 60 og 90 millimeter. I Oppland lyder værmeldingen på liten storm utsatte steder tirsdag ettermiddag og kveld, med vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Sent på kvelden er det ventet liten kuling på kysten, først i Agder, og så i ytre Oslofjord sent på kvelden. Noe inn fra kysten er det ventet vindkast opp i 20 sekundmeter.

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt flomvarsel med gult nivå for Vestlandet.

Trær over veien

I Bergen ble Kalfarveien stengt tirsdag kveld fordi et tre måtte fjernes fra kjøreledningene til en trolleybuss, opplyser politiet i Hordaland. Ved Notodden blåste et tre ned og sperret delvis E134 mellom Jerpetjønn og Elgsjø, ifølge politiet i Telemark. Og ved Kvelde i Vestfold måtte brannvesenet fjerne et tre som var falt over veien. I Oslo rykket både brannvesenet, Vegvesenet og politiet ut da et tre delvis sperret kollektivfeltet på E18 ved Frognerstranda.

I Agder melder politiet om trær som har blåst over veiene i Vennesla, Arendal og flere andre steder. I tillegg er et partytelt tatt av vinden i Grimstad.

I Kristiansand røsket uværet løs en seilbåt fra gjestehavna, melder NRK. Redningsskøyta Ægir fikk kontroll på båten.

Sterkest vind på Gaustatoppen

I Hordaland er fylkesvei 7 stengt mellom Nordheimsund og Granvin på grunn av ras. Den blir ikke åpnet tirsdag, opplyser Statens vegvesen.

Den sterkeste middelvinden målt fram til klokka 20 tirsdag var ved Gaustatoppen i Telemark, ifølge Meteorologisk institutt. Der ble det målt 26,1 meter per sekund. Så fulgte Kråkenes og Jølster-Kvamsfjell – begge i Sogn og Fjordane – med henholdsvis 25,7 og 24,7 sekundmeter.

Dagbladet/NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer