Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Egil Tostrup Bråten

- Familien mistet håpet for mange år siden

Bistandsadvokaten til familien til drepte Egil Tostrup Bråten forteller at utviklingen i drapssaken vekker vonde minner. 

DREPT: Egil Tostrup Bråten ble drept på vei hjem fra kino natt til 18. november 2002. Foto: Politiet
DREPT: Egil Tostrup Bråten ble drept på vei hjem fra kino natt til 18. november 2002. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at ytterligere en person er pågrepet og siktet i drapet på Egil Tostrup Bråten (23). Nå er to menn, på 30 og 32 år, siktet for drap eller medvirkning til drapet som skjedde natt til 18. november 2002.

Bistandsadvokat for foreldrene og søstera til Egil Tostrup Bråten, Anne-Kristine Bohinen, forteller at familien sitter igjen med mange følelser etter at det ble ny utvikling i drapsetterforskningen.

Kan få et svar

- De hadde aldri trodd at drapet skulle bli oppklart. De mistet håpet for mange år siden, men de er glade for at de kanskje endelig kan få et svar, sier Bohinen til Dagbladet.

Bistandsadvokaten forteller at hun opplever at familien sitter med mange blandende følelser.

BISTANDSADVOKAT: Anne-Kristine Bohinen. Foto: NTB Scanpix
BISTANDSADVOKAT: Anne-Kristine Bohinen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De ønsker svar, men samtidig vekker det mange vonde minner. Det er mye å bearbeide for dem. De synes det er positivt at saken kan bli oppklart og at det har blitt ny utvikling, sier Anne-Kristine Bohinen.

Hun understreker likevel at de avventer politiets etterforskning før de kan være helt sikre på at den blir oppklart.

Tilfeldig offer

Egil Tostrup Bråten (23), fra Våler i Solør, var på vei hjem fra kino da han ble drept rett ved inngangsdøra ved hybelen i Nordahl Bruns gate i Oslo. Det var politiet som fant Bråten i en blodpøl bak en parkert personbil. Politibetjentene som fant Bråten foretok livredning, men han døde en halv time senere på Ullevål sykehus.

PRESSEKONFERANSE: Grete Lie Metlid, leder for voldsavsnittet forteller at siktede har gitt en helt ny forklaring, og at han samtykker til fengsling i morgen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Politiet har de siste åra jobbet ut fra en teori om at Bråten ble et tilfeldig offer. Det har vært et av de store drapsmysteriene i Oslo-politiet på 2000-tallet.

32-åringen som ble pågrepet og siktet i saken onsdag, tok selv kontakt med politiet i dag og ga et nytt avhør. Han fortalte at han knytter seg til saken, og at det har vært vanskelig for ham å være på dette i 14 år.

Hans forsvarer, Vidar Lind Larsen, sier at han fortsatt nekter straffskyld.

Lindrer sorgen i musikken

Bistandsadvokat Anne-Kristine Bohinen forteller familien ikke ønsker å snakke med pressen, men at søstera til Bråten ønsker å meddele noe.

Søstera spiller piano på profesjonelt nivå og har utdannet seg i klassisk.

- Hun ønsker å formidle at hun lindrer sorgen ved å holde konserter, og ved å fortsatt utøve hennes kunstneriske virksomhet, slik at hun slipper å gruble hjemme, sier Bohinen og fortsetter:

- Hun sier at det er viktig å gå videre i livet, og at piano og konserter hjelper henne videre, sier bistandsadvokat Bohinen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling