UTE MED BOK: Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen som er siktet for grov korrupsjon, møtte pressen torsdag i forbindelse med at hun slipper boken «Litt privat». Video: NTB Scanpix Vis mer

Trude Drevland med ny bok

- Jeg vil bare ut av dette marerittet

Møtte pressen onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland (H) kritiserer politiet og media i den ferske boka «Litt privat», og forteller om trøbbel med både økonomi og ekteskap. I dag møtte hun pressen for boklanseringen.

Se klipp fra pressekonferansen øverst i saken.

- Det har vært både en befrielse og forferdelig vanskelig å skrive denne boka. Det å være så personlig og berøre en så svært alvorlig og vanskelig sak med varsomhet har vært vanskelig, sier Drevland på pressekonferansen.

- Boka er skrevet mens jeg er i min største livskrise, men jeg vil nødig være patetisk selvmedlidende, sier hun.

Drevland har vært opptatt av hensynet til familien.

- Mine barn, mine barnebarn og min familie skal fortsette å leve lenger enn meg, etter alt dette. Jeg håpet mens jeg skrev og så alt utenfra, at det er sant det som sies: Det viktigste man kan gi sine barn er røtter.

Angående den pågående korrupsjonssaken mot Drevland, sier hun følgende:

- Det er en meget alvorlig sak, det er det eneste jeg tenker på. Det er altoppslukende.

- Jeg vil ut av dette marerittet så fort som overhodet mulig.

- Hva er ditt beste forsvar? spurte TV2.

- Det skjønner du at jeg ikke kan si her og nå, men jeg har den beste advokaten, svarte Drevland.

Sterk kritikk

I kapittelet «Tanker» hevder Trude Drevland at hun er blitt brukt som en brikke av journalister og andre aktører.

Drevland mener at norske medier i stedet for alt fokuset mot hennes person, burde ha ettergått politiets arbeid. Men hun trekker ikke trekker fram konkrete feil i etterforskningen, utover misnøye med treig saksbehandling, telefonovervåking og at politiet har informert pressen om utvikling i saken før henne og advokaten.

«Gang på gang undret jeg meg over hvorfor mediene ikke jaktet på politiet? Hvorfor etterlyste ikke pressen resultater? Hvorfor kunne de ikke, hver gang de skrev om meg, også skrive noe om sendrektigheten i politiet?» skriver Drevland.

Saken oppdateres.