Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nord Korea førsøkte å sende opp en langdistansemissil i dag, men mislyktes

Fordømmes av Pentagon.

LEDER: Nord Korreas leder, Kim Jong-un avbildet 20. september i år. Foto: Reuters / Scanpix
LEDER: Nord Korreas leder, Kim Jong-un avbildet 20. september i år. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det amerikanske militæret hevder i dag at Nord Korea har forsøkt å sende opp en ballistisk missil - også kalt en langdistansemissil - men at oppskytingen mislyktes.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Vi fordømmer både dette og Nord Koreas tidligere missil-tester, sier Pentagon-talsmann Gary Ross.

Fra ubåt

Ifølge Reuters opplysninger skal Pentagon, via sine systemer, ha oppdaget at missilen ble forsøkt skutt opp i nærheten av byen Kusong.

I august gjennomførte Nord-Korea en prøveoppskyting av en ballistisk missil fra en ubåt, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Også da var USA tidlig ute med å fordømme kommunistregimets «provokasjon».

- Denne provokasjonen fører bare til et økt ønske fra det internasjonale samfunnet om å reagere på DPRKs (Nord-Koreas) forbudte aktivitet, inkludert å realisere de gjeldende sanksjonene fra FNs sikkerhetsråd, uttalte da Pentagon-talsmann Gary Ross.

- Forberedelser

Nordkoreanske myndigheter svarte den gang at øvelsen innebar forberedelser til et atomangrep og invasjon av Nord-Korea - noe som igjen ble avvist av både USA og Sør-Korea.

FN har ilagt Nord-Korea strenge sanksjoner på grunn av tidligere oppskytinger og tester, men likevel fortsetter prøveoppskytingene.

En sørkoreansk forsvarstopp uttalte tidligere i høst at Nord-Korea har gjennomført mer enn 30 prøveoppskytinger siden Kim Jong-un tok over makta i landet i 2011, skriver CNN.

FANGET SJELDNE BILDER: Fotografen Aram Pam filmet i 2014 denne unike videoen som tar deg gjennom Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Pam hevder å ha fått tillatelse fra nordkoreanske myndigheter til å utføre prosjektet. Video: Aram PamVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!