– Advokaten har misforstått

Økokrim mener advokat Arsênio Pimentel har misforstått hva Økokrim har gjort i Natal-saken.

Førsteststatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim mener advokaten i Brasil ikke har forstått hva Økokrim har gjort. Foto: SCANPIX
Førsteststatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim mener advokaten i Brasil ikke har forstått hva Økokrim har gjort. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Det er tydelig at advokat Pimentel ikke har forstått hva som er Økokrims rolle i denne saken. Vi er blitt bedt av myndighetene i Brasil om lage en økonomirapport. Det har vi gjort, sier politiinspektør Aage Aase.

- Har Økokrim gitt opplysninger om nordmennene og gjengkriminalitet?

- Nei! Økokrim har verken gitt opplysninger om B-gjengen eller internasjonal organisert kriminalitet. Vi har forholdt oss til en rettsanmodning om økonomirapporter, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie.

- Advokaten Arsênio Pimentel påstår at saken mot de norske forretningsmennene vil henlagt i løpet av noen dager dersom Økokrim sender en ny økonomirapport?

- Dette er en sak som initiert og etterforskes av myndighetene i Brasil. Men hvis det er slik at det er noen misforståelser knyttet til korrupsjonsmistanke mot norske tjenestemenn, skal Økokrim selvfølgelig gjøre vårt for å avkrefte denne mistanken, sier Kavlie.