– Bombing

To år gamle Marah har lært sitt første ord: «Bombing». Det neste ordet foreldrene oppfattet i går var «redd».

TRAUMATISK START: Marah Zaydyeh (2) forstår lite av hva som nå skjer i Gaza, men hører hva de voksne snakker om.  Foto: HAMADA HAMADA og SCANPIX.
TRAUMATISK START: Marah Zaydyeh (2) forstår lite av hva som nå skjer i Gaza, men hører hva de voksne snakker om. Foto: HAMADA HAMADA og SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dagbladets medarbeider er den eneste representanten for norsk presse inne i Gaza. GAZA BY (Dagbladet): De nordlige områdene på Gaza-stripen var de som ble rammet verst i starten av Israels bakkeinvasjon. Der bodde også storfamilien Zaydiyeh, på tjue personer. Familien Zaydiyeh var på vei til naborommet, som kanskje var tryggere.

Bomber hele natta Så dundret raketten inn akkurat i den delen av huset.

— Hadde den kommet ett minutt seinere, hadde vi vært døde. Hele natta kom det inn raketter og bomber. Nå er vanntankene knust. Vinduene knust, og vi blir utsatt for døden hele tida, sier pappa Zahid Zaydiyeh (69) til Dagbladet.

Ved siden av ham sitter hans to år gamle datter Marah. Hun sitter og ser på oss mens vi snakker, som om hun har skjønner hva vi snakker om. De eneste ordene hun bruker er «bombing og redd». Hun ser på oss igjen og klemmer faren sin.

Pappa Zahid forklarer: — Dette er det første min datter har lært å si.

Etter at bakkeinvasjonen var iverksatt, flyktet familien fra huset sitt, som ligger ved grensa i Shujaiyah-området, nordøst i Gaza. Vi møter dem i Gaza By.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer